Friday, February 13, 2009


Last night, we went to Malam Seni Warisan Kelantan..tujuan malam ini diadakan utk m'perkenalkan kesenian & kebudayaan negeri Kelantan.

1st, persembahan Wayang Kulit dr Kg. Kemasin, Bachok..aku excited tgk wayang kulit sbb nie kali pertama aku tgk. tapi, seriously aku tak faham..huhu..mereka menggunakan loghat negeri Kelantan yg sgt pekat..adalah ckit2 yg aku faham tapi overall persembahan aku tak fahamlah..rugi sbb tak faham & org lain ketawa pun aku tak tau apa yg lawaknya :(

Ada gak Tarian Wau Bulan & Joget Kelantan dr Kumpulan Walinong Sari, USMKK (tak dapat join tarian tapi oklah kot..haha)

Persembahan Dikir Barat dr pelajar2 Diploma Nursing 2nd year (semua lelaki ye)..Dikir Barat nie aku faham..ada maksud tersirat di setiap kata2 mereka..perpaduan, bersatu hati..yeah!!

Lastly, persembahan Dikir Laboh (1st time aku dgr dikir nie) drpd pakcik2 dari Wakaf Bharu..seriously, aku tak tahu apa motif dikir nie..apa mereka ckp pun aku tak faham, yg pasti bukan loghat Kelantan..pakcik2 nie memang energetic beb!!!aku suka tgk mereka b'semangat nak perform..dah habis perform tue, siap ada seorang pakcik nie melambai2 keriangan..kami pun lambai lah gak + pakcik2 nie balik for sure sakit tekak..fuhh suara mantap beb :D

& of course, ada Lucky Draw & of course i'm not sooooo lucky lor..


Hari ini, sepanjang petang tadi, kami b'4 telah berusaha utk m'analisis data2 research kami..perghhh payahnya & aku tak suka..huhu.,tapi akhirnya kami dah nampak lah apa yg kami kena buat sebenarnya walaupun ada sedikit kekeliruan..Dr.Mat, tolong!!!!


Malam ini, aku nak tidur awal sgt2..seawal yg mungkin sebab esok jam 7 pg, kami dah kena bertolak ke Permai Resort Bachok for Hari Tautan Mesra PPSK..