Wednesday, January 21, 2009


SELAMAT TAHUN BARU CINA
&
HAPPY HOLIDAY!!!!

REALLY

I'm tired but still have time to update here...-)

Baru balik dari KB.malam nie nak balik rumah, so memang akan ke KB lah..Cham nak membeli tudung2 & kerepok..sudah menjadi kebiasaannya..ada 1 sem je lagi nak beli pun..-) & aku hanya membeli tudung je..jimatlah konon..uweekk...haha

Thing happened:

Dalam hidup ini, IF ada yg tak puas hati @ apa jela, tolonglah cakap..jika rasa kerja tue menyusahkan tak yah lah buat.biarlah org lain yg buat...aku cukup tak suka if ada rungutan bila dah buat kerja tau.cam tak ikhlas je..huhu..

and

I REALLY REALLY REALLY HATE HIM!!!!
dia takde lagi baguslah..aman dunia nie..huh

ok..stop Siqah..control2..aku nak rehat jap sebab jam 4 pm nie kena g lab..ada 2 org pak cik mahu dtg exercise..da..GUD NITE in the Evening...zzzzzzzzzzzzz

The Holy Prophet (SAW) Said:


1) Four things that make your body sick:

a) Excessive talking
b) Excessive sleeping
c) Excessive eating and
d) Excessive meeting other people

2) Four things that destroys the body:

a) Worrying
b) Sorrow (Sadness/Grief)
c) Hunger
d) Sleeping late in the night

3) Four things that dry the face & take away its happiness:

a) Lying
b) Being disrespectful / impudent (insisting on something wrong knowingly)
c) Arguing without adequate knowledge & Information.
d) Excessive immorality (doing something wrong without fear).

4) Four things that increases the wetness of face & its happiness:

a) Piety
b) Loyalty
c) Generosity (being kind)
d) To be helpful to others without he/she asking for that.

5) Four things that stop the Rizq (Sustenance):

a) Sleeping in the morning (from Fajr to sunrise)
b) Not Performing Namaz or Ir-regular in Prayers
c) Laziness / Idleness
d) Treachery / Dishonesty

6) Four things that bring / increase the Rizq:

a) Staying up in the night for prayers.
b) Excessive Repentance
c) Regular Charity
d) Zikr (Remembrance of Allah / God).

p/s: just sharing with u all..
copied it from email..
Can't wait to meet my sis's family especially Haikal..hehe
Haikal, wait for Mak Lang & my laptop k..i know u miss both..:D

p/s: He likes playing Feeding Frenzy in my laptop but only play it when the fish already bigger..so kami lah yg kena main dulu smpi fish tue besar..:D

Hari nie aku bangun awal..lagi awal dr biasalah sebab tak nak lambat lagi g lab..tapi kan everytime aku bangun awal & dah bersiap, mesti ada je benda yg sebabkan kerja seawal pagi tue cancel..contohnya tadi, En.Rahim (1 of my research's subject) called kate tak leh dtg kul 8 am..biasa mmg tiap hari kul 8 am, En.Rahim lah yg exercise..aku dah siap tau..huhu..tapi takpelah sbb nanti kul 9 am ada kelas Dr.Hairul (sport management)..so tak lah sesal sgt bangun..hehe

I'm going to Kuantan tonight..naik 1 bas dgn Cham & Syam tapi lain seat.mestilah lain, tak kan 1 seat nak duduk 2 org kan..hehe..yg aku maksudkan ialah kami tak duk berdekatan lah. aku duk di depan sikit & mereka di belakang sikit..hehe..tue sume sbb beli tiket lambat & yg de seat pun blkg2 kat tayar bas tue watpe..tak lena tido gamaknya nanti..ingat pasal tidur nie, ada sorang insan namanya Dayah..dia nie if tido tak kira ape, bus tue nak bergerak dgn bising ke, duk kat tmpt yg tak selesa ke, duk kat tayar bas ke, dia tetap maintain tidur..tak terjaga lak tue..aku kdg2 jealous tgk dia tidur cmtue..camne lah senang sgt nak tidur ek?




Tuesday, January 20, 2009

PENING..

aku pening dgn research & persoalan tuk mencari kerja..
lagi 4 bulan je, then aku akan habis blaja..
so bila nak hbs blaja, mestilah fikirkan pasal kerja kan..
aku dah tgk SPA tapi tak banyak yg berkaitan pun..but i'll apply jela.
Jobstreet pun byk kerja tapi semua not related gak..huhu..
ok..just cari & kerjalah apa pun..ada 4 bulan lagi..boleh2..
fresh graduate cari kerja..huhu

p/s: kegawatan ekonomi global skrg..tapi kerja tetap ada kan..-)

CoMing For You - JOJO

I had a change of heart
But don't know where to start
What I'm about to say may surprise you
But now I see it clear, life ain't always fair
What can you do, when you don't wanna hurt him
Cause you don't deserve him and there's no other way

I'm breaking down, I just can't take it anymore, oh no
I won't let you go, you know I'm coming for you
No matter what it's gonna take I gotta make this move
You're the one that I chose, you know I'm coming for you

And I just can't go another day
Without you next to me

Don't know what to say
Guess I'll take the blame
Eventually it was bound to happen
I know you played your part
I ain't trying to make it hard
But it's the right thing to do

When you don't wanna hurt him
Cause you don't deserve him
And there's no other way, yeah yeah yeah

Now that you know the truth
Just wanna be with you, can't hold back
This is real, cause what we share
It's undeniable, don't wanna hide no more
Here I am, and I'm coming for you



Monday, January 19, 2009

SKYPE (OnLine)


YM bengong!!!asyik terputus je..if Skype on9 je lak..sesiapa yg Buzz aku tapi aku tak reply tue, jgn marah merajuk ke eh..aku bukan tak nak layan, tak nak chat, cuma msg hangpa semua tak dapat kat aku pun..sgt payah nak on9 YM walaupun tenet ok je..kesimpulannya, INSTALL SKYPE!!!..

All Pn.Vina's classes has been cancelled this week..so no class for 2 subjects, Adapted Physical Activity & Therapeutic Exercise..katanya Pn.Vina kena sengat by a 'serangga' (don't know what it is) & sebab tue Pn.Vina sakit sampai skrg..dari minggu lepas tau..Get Well sOOn Pn.Vina..(yeay!!takde kelas tapi jenuhlah nak ganti nanti..hehe)

Tiket bas telah berada di dalam dompetku..aku akan balik ke Kuantan pada 21hb Jan nie sehingga 31hb Jan..tiket 22hb Jan habislah wei..selama seminggu aku hanya berada di Kuantan..tak balik Subang pun sebab maybe my parents pun turun Kuantan gak & nanti bulan 5 hbs studi aku akan balik Subang selamanya..so tak kisahlah..-)

I still searching for Hiro's song (from Koizora drama) but didn't found until now..actually i have found the link but block la lak..biasalah wireless USM..semua nak di block nya..& what makes my searching so hard is i don't know the title & singer for that song..huhu
I really love you baby..
Really love..
But i don't know why i have been acting like that..
Why i can't change myself??
Give me more time to change my bad side k baby..
Thanks for everything..LOVE..

MANUAL BLOG

ok disebabkan Date & Time still tak nak kuar, aku dah lakukan macam2 cara tp sama je..huhu
so mulai arinie, aku akan tulis date & time kat each post..manual kiranya..apelah -(

AJL 23

Pemenang2 Anugerah Juara Lagu 2008:

Persembahan Terbaik - Sampai Syurga (Faizal Tahir)
Vokal Terbaik - Sampai Syurga (Faizal tahir)
Kategori Etnik Kreatif - Persoalan Cinta (FarahWahida)
Kategori Balada - Sampai Syurga (Faizal Tahir)
Kategori Pop Rock - Laguku Untukmu (Meet Uncle Hussain)
JUARA LAGU 23 - LAGUKU UNTUKMU (MUH)

Juara Lagu 23 dah pun diketahui semalam..memang kemenangan MUH sgt2 aku tak sangka..serius aku ingatkan Faizal yg menang memandangkan dia dah berjaya mendapat 3 trofi kan..maybe skrg zaman Indie Band melanda kot..kot2lah tahun depan AJL dapat kat Hujan..hehe..

aku suka dgn Lagu Kita by Aizat..ntah nape semalam rasa sayu sgt dgr dia nyanyi..maybe sebab aku baru tahu dr mana dtgnya ilham Aizat nak wat lagu tue..1st time aku kenal penyanyi Hanya Di Mercu - Ayu..selama nie aku dgr lagunya je..Ziana Zain kembali ke AJL & performance dia kurang menyengat dr dulu..persembahan Stacy best, sangat rancak & dia pandai menari rupanya..nampak ligat di atas pentas..sekali nampak cam Agnes Monica Malaysia lak..-)

Persembahan Sampai Syurga agak pelik bagi aku..tue lah kelainan yg di bawa oleh Faizal & sbb tue lah die menang Persembahan Terbaik kot..walaupun at first aku rasa persembahan dia serabut je..huhu..

suka last performance yg ada 3 bdk kecik bersama artis lain..mereka sgt comel tambah lagi yg pakai spec tue...nyanyi dgn penuh perasaan beb..:D

p/s: rindukan AJL yg penuh dgn tarian cam zaman Noraniza Idris & Siti Nurhaliza dulu..meriah je nampak atas pentas tue..rasa cam nak join lak..:P

Sunday, January 18, 2009

Date & TIme

kenapalah date & time x nak kuar nie??
format betul dah..
ada je masalah kalau aku tukar template tau..:(

Saturday, January 17, 2009

Cinta takkan pernah padam
Selagi hati berdetik
Jiwa bergelora
Ku yakini cinta itu MILIK KITA

BOYCOTT ISRAEL!!!!

List of products yg aku kena JANGAN beli lagi!!!!

1 - McD (tak leh mkn McD lagi..huhu)
2 - Johnson & Johnson (bedak & shower gel)

3 - Nestle (milo, nescafe) aku nak minum air ape pasnie??

4 - L'Oreal (syampu!!..nak pakai syampu ape??)

5 - KFC

6 - NOKIA (tak beli nset nokia lah..yg skrg x kan aku gadaikan)

7 - Maggi


ok..rasa tue jela..nasib baiklah mostly products semua mahal2..tak mampu pun nak beli..
hidup aku nie sama je tiap hari..g lab, kelas, balik bilik, makan, tidur..-)..xde pun senarai wat keje lain ek??hehe

lagu tema tuk bilik DM1/161 arinie adalah lagu duet..hehe..aku dgr lagu duet je arinie..kumpulkan dlm 1 folder & duk ulang lagu tue jela..ntah kenapa rasa cam nak dgr lagu duet je lak..but lagu Joe Jonas tetap ada dalam list winamp walaupun tue lagu solo..-)

kemalasan melanda hidupku ini..baru rajin jap dah malas balik..i have many2 things to do tp aku wat dekkk je..duk dgr lagu tak sudah2, tgk movie, & ada jela kerja berbangkit yg aku wat..huhu..bilalah kerajinan nie nak ada ek??.*sigh*..apa2 pun kau kena rajin Siqah!!!!

lagi seminggu je duk cnie then CUTI SEMINGGU!!!yeay!!!aku dah bosan duk cnie nanye..nak sgt udara di luar USM & di luar Kelantan..huhu..esok baru nak beli tiket nanye, mintak2 ada tiket..

ok..stop..sengugut aku dtg lagi..cehhhh..tak suka nya keadaan nie..-(


Friday, January 16, 2009

Ethical vs Unethical

Ethical or tak??

semalam Dr.Hairul dlm kelas Sport Management, adalah ajar pasal Ethics nie...aku pun teringat2lah gak apa lah benda yg Legal tp Unethical yg pernah aku wat..if x ajar, aku tak kan fikirlah kot..hehe

1st potong barisan org..huhu..aku teringat minggu lepas, aku nak laundry baju (aku basuh baju bila baju dah kurang tuk dipakai & tmpt laundry aku dah penuh..sbb aku suka bila basuh bj byk2..:D)..aku dtg2 mesin dah penuh..so aku tunggulah tuan bakul baju depan aku nie dtg..mase tue 1 mesin dah kosong & semua mesin lain tgh putar lah..aku tunggu 4 20 minutes tau (should i wait more longer.huhu) tp tuan bakul baju tue still x dtg gak..so aku pun dgn nekadnya masukkanlah baju aku dlm mesin nak basuh dululah..30 minutes later, bila aku dtg nak ambk baju, adalah tuan bakul bj tue tgh tunggu mesin yg penuh bj aku tue..aku dtg & just mtk maaf jela..dia kata it's ok..tp rasa bersalah gak..sbb bagi aku potong barisan tue kira unethical lah even aku x kan masuk jail sbb tue..hehe..tue je yg unethical yg aku wat..byk lagi lain kot, cuma dah terpadam dr memory nie..@ wat2 x ingat..haha..

tapi kan, bkn nak ckp lah kan,, ada certain insan nie, dia tahu dia wat salah,,die tahu dia langgar ethics yg ada..tp die wat dekk je..asal ek?tmbh lagi kalau org tue adalah org yg pangkat tinggi..dia tak sedar ke yg perangai dia tue maybe akan dicontohi & org lain pun iya kan ajelah ape yg dia wat..membuta tuli je ikut org..apa kes??hoho..

Thursday, January 15, 2009

I Gotta Find You - Joe Jonas

Everytime I think I'm closer to the heart
Of what it means to know just who I am
I think I've finally found a better place to start
But no one ever seems to understand
I need to try to get to where you are
Could it be you're not that far?

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing

I need to find you

I gotta find you

You're the missing piece I need

The song inside of me

I need to find you

I gotta find you


You're the remedy I'm searchin' hard to find
To fix the puzzle that I see inside
Painting all my dreams the color of your smile
When I find you it will be alright
I need to try to get to where you are
Could it be you're not that far?

Been feeling lost
Cant find the words to say
Spendin' all my time stuck in yesterday
Where you are is where I wanna be
Oh next to you, and you next to me
Ohh...
I need to find you

hari yg sgt meletihkan..dr kul 8 pg smpi 7 mlm..then baru leh duk dgn selesa dlm bilik..ada sorang pak cik yg namanya Encik Lah wat submax test pagi tadi..pastue ada pak cik lain dtg exercise & ptg ada 3 org pak cik dtg exercise..yg last dtg kul 6 pm..aku sgt lapar..huhu..tadi x lunch pun sbb pagi tadi dah breakfast..so kononlah x nak lunch kan..pastue dtg lab ptg tadi cdg nak mkn tp knyang lak rasa so g jogging jap & aerobik..penatlah gak aerobik tue, mula2 je aku ikut betul2 pastue main2 dah..hehe..smpi je bilik aku terus mkn ns..tp x knyang lagi sbb perut rasa pedih sgt..tak elok tau makan masa perut sgt lapar tp wat gak..huh..so tadi aku makan nasi, biskut, kepok Super Ring & milo panas..dah sgt2 terlebih kalori nie..tue lah akibatnya bila makan bila perut sgt lapar..huhu..& leh trima x kalau aku kata aku lapar lagi skrg..

kept watching scene2 menarik drpd Camp Rock movie..serius aku dah suka kat Joe tue..if adalah lelaki yg nyanyi lagu smbl main gitar kat aku, 4 sure dah terpikat..hehe..nak suh Aliff blaja lah..tp kalau dia x main gitar pun aku dah terpikat dah..-D

i have to be what we called AJK Kebajikan & Keselamatan for our trip to a place which we don't decide yet..jadi AJK nie senang je kot..bawaklah sentiasa 1st aid kit ke mana2..hehe..sesapa sakit perut, lapar ke jumpa aku eh...insyallah aku bantu..then, 4 keselamatan, aku akan suh pak cik bus nanti bwk bus elok2..hehe..keselamatan lah tue kan..-)

last but not least..i have a new umbrella (polka dot blue)..thanks Shaleen tolong belikan..-)...pasnie nak hujan pun xpe..hehe



Wednesday, January 14, 2009

CAMP ROCK

suka movie nie..aku tak pernah tahu la lak yg lagu This Is Me tue dtgnya drpd movie nie..disebabkan movie nie, aku dah suka dgn Shane Gray (Joe Jonas)..cmnelah agaknya Mitchie menyanyi smbl bertentang mata dgn Joe..fuhh kalau aku, sudah jatuh cinta pandang ke5..hahaha

THIS IS ME - DEMI LOVATO ft JOE JONAS

I've always been the kind of girl
That hid my face
So afraid to tell the world
What I've got to say

But I have this dream
Bright inside of me
I'm gonna let it show
It's time to let you know
To let you know...

[Chorus]
This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed
To be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Do you know what it's like
To feel so in the dark
To dream about a life
Where you're the shining star

Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe
In myself, it's the only way

[Joe Jonas]
You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singin'
I need to find you
I gotta find you

You're the missin' piece I need
The song inside of me
I need to find you
I gotta find you


Tuesday, January 13, 2009

Gotta Be Somebody - Nickelback

This time, I wonder what it feels like
To find the one in this life, the one we all dream of
But dreams just aren't enough
So I'll be waiting for the real thing, I'll know it by the feeling
The moment when we're meeting, will play out like a scene
Straight off the silver screen
So I'll be holding my own breath, right up 'til the end
Until that moment when, I find the one that I'll spend forever with

Cause nobody wants to be the last one there
Cause everyone wants to feel like someone cares
Someone to love with my life in their hands
There's gotta be somebody for me like that
Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they're not alone
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there

Tonight, out on the street, out in the moonlight
And dammit this feels too right, it's just like deja vu
Me standing here with you
So I'll be holding my own breath, could this be the end
Is it that moment when, I find the one that I'll spend forever with

You can't give up, looking for a diamond in the rough
You never know, when it shows up, make sure you're holding on
Cause it could be the one, the one you're waiting on
Cause nobody wants to be the last one there
And everyone wants to feel like someone cares
Someone to love with my life in their hands
There's gotta be somebody for me

Nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know their not alone
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there
Nobody wants to be the last one there
Cause everyone wants to feel like someone cares
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there

* I've found the "somebody" :)

Hanya Ingin Kau Tahu - Republik

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku
Yang seakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku fikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup
Yang seakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku fikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku
HAPPY BIRTHDAY ENCIK RUJI
~26~

moga bahagia selalu, dapat apa yg diingini & kahwin cepat2 sikit..:D
thanks for always giving us knowledge during our practical at ISN..

Malaysian University Inventory 2009

tadi pagi, dah sit pun for this test..selama nie aku berfikir2 apelah sbb adanya test nie..sebenarnya, result drpd test nie akan dijadikan baseline/rujukan tuk pelajar yg akan masuk ke USM pasnie..maksudnya, bermula dari sesi 2009/2010 nanti, pelajar2 yg nak masuk USM kena ada 1 test tambahan tuk uji kelayakan mereka selain drpd kelayakan dr segi akademik..test nie tadi atas hasil kerjasama antara USM & Majlis Peperiksaan Malaysia..

kami (final year students) kena menjawab 344 soalan yg terbahagi kpd 6 bahagian iaitu A) Kepuasan, B) 1. Kesukaan, 2. Nama Pekerjaan, C) Personaliti, D) Kecerdasan Minda, E) Nilai Integriti, & F) Patrotisme dlm masa 1 jam..soalannya senang je walaupun byk..semua pasal diri kita lah, apa yg kita rasa..takde soalan fakta2 pun..aku menjawab dgn senang hati je..hehe..ada soalan dlm bahagian Kecerdasan Minda kalau tak silap lah, soalannya "jika anda putus cinta, adakah anda terus tak mahu bercinta?"..lebih kuranglah soalannya..aku jawab "sgt tidak setuju"..haha..ada soalan "adakah anda akan selamatkan org yg lemas walaupun anda tak reti berenang"..aku jawab "tak"..:P..aku tak nak mengadaikan nyawaku, tapi tgklah gak pada keadaan nanti kan..siapa tahu kot2 aku terjun ke..hehe..& last sekali soalan yg aku ingat, "adakah anda menawan?"..aku dgn yakinnya jawab "YA"..hehe..self-esteem kena tinggi beb..:D

Monday, January 12, 2009

Without You - HInder

I just wanna be alone tonight
I just wanna take a little breather
Cause lately all we do is fight
And every time it cuts me deeper

Cause something’s changed
You’ve been acting so strange
And its taking its toll on me
Its safe to say that I’m ready to let you leave

Without you, I live it up a little more everyday
Without you, I’m seein myself so differently
I didn’t wanna believe it then
But it all worked out in the end
When I watched you walk away
Well I never thought id say
I’m fine
Without you

Called you up cause’ it’s been long enough
And you said that you were so much better
We have done a lot of growing up
We were never meant to be together

Cause something changed, you were acting so strange
And it’s taken its toll on me
It’s safe to say that I’m ready to let you leave

Without you, I live it up a little more everyday
Without you, I’m seein myself so differently
I didn’t wanna believe it then
But it all worked out in the end
When I watched you walk away
Well I never thought id say
I’m fine
Without you
HAPPY BIRTHDAY NAZIRAH
~23~

moga mendapat apa yg diingini & bahagia selalu

Sunday, January 11, 2009

Remember Me - Sophie Kinsella


novel nie best..aku memang suka Sophie Kinsella novels pun..

kisahnya mengenai a girl, Lexi yg hilang ingatan after an accident....bila dia wakes up in hospital, dia rasa diri dia baru 25- year-old, tapi rupanya dia dah 28-year-old..dia tak ingat yg dia dah kahwin to a millionaire, Eric & dah jadi director of flooring department...at first, dia ingat dia punyai life yg bagus lah, dgn Eric her husband, & becomes a director..tapi, at last she realizes yg sebenarnya life dia bkn macam yg dia impikan..dia dikenali sbgi Cobra & dikenali sbgi a bitch-boss & dia x bahagia dgn Eric.1 lagi, dia ada secret affair with Eric's architect, named Jon...akhirnya dia bersama Jon & hanya ingat memory about him..

Biar Mati Cinta Ini - Maximus

Sepinya waktu..Telah nyata ku bina..
Yang ku persiakan..Berakhir lalu di tanganmu..

Hasrat ku yang tersimpan..Dalam hati yang terpendam..
Akan ku perjuangkan sepi ini..

Terungkai sudah ku rasa..Apa yang telah tercipta..
Akan ku hembus..Akan ku helah nafas cinta..
Biar mati di sini

TAK SUKA

aku tak sukalah berurusan dgn Jabatan Patalogi Kimia..bukan setakat tak suka, memang tak suka sgt..huh..mereka sgt sengal!!tak lah semua sengal tp disebabkan ada yg sengal, tue yang wat aku nyampah tue..dieorg wat keje tak sistematik, pemalas pun ada gak..tadi, nak g ambk result lipid profiles yang dulu punya, so g lah jumpa org yg terima sample tue..dah tue leh lak dia kata "awk x leh jumpa saye, saye terima je sample nie, org lain yg wat",..dah kalau tak jumpa ko, kiteorg nak jumpa sape???mak cik cleaner, lecturer, @ boss ko???obviously lah kiteorg x tahu sape yang analysis sample tue..so ko bgthlah kiteorg..nie x, nak bgth pun cam pemalas...sengal!!!!..sengal!!!!.pastue ada 1 sample tue dihantar pada 28hb Dis 2008..kiteorg nak ambk result dia dulu, tapi x siap lagi..so tadi nak g ambk, leh lak dieorg kata, "saye x tahu sapa yg wat sample nie, sbb nie dah 2009, dah takde data 2008 kat cnie. awk leh g pejabat lah jumpa Encik Zack"..dah bila dah masuk tahun 2009, data 2008 ko dah buang ke???..Encik Zack kata nak cari result tue kat mane sbb dia pun tak tahu..so kalau tak jumpa result tue, siap korang..nie research kami tau..kalau aku leh analysis sendiri, aku wat sendiri lah..tak yah nak harapkan korang..huh..

Nanny McPhee

ok movie nie tahun 2005 kan..tapi aku baru tengok..hehe..mengenai 7 org adik beradik yg sgt nakal smpi 17 nanny dah benti keje sbb tak tahan dgn mereka..lastly, bila mereka berjumpa Nanny McPhee, mereka berubah jd bdk yg dgr kata..


nie lah Nanny McPhee..nmpk muka cam garang tapi baik..:)

Nanny McPhee said:
There is something you should understand about the way I work..
When you need me but do not want me, then I must stay..
When you want me but no longer need me, then I have to go..

QuIck..

I'm a little bit busy lately..last night, i want to blogging but didn't get connection la lak..:(..skrg dah ade so post..

went to Malam Kebudayaan India USMKK (MKI) on 9hb January.aku suka g MKI sbb aku suka dgn tarian & lagu2nya..but that night was not reached my expectations..at first, aku sukalah tgk performance dieorg, lagu2 & tarian yang ada tp lama2 aku rasa bosan..almost same je..bagi akulah, last year lagi best..overall ok lah..aku suka je g sane sbb makan sedap..hehe

semalam, aku, Cham, & Syam g KB..jalan2 cari barang..hehe..kami g Pantai Timur & The Store je..dalam2 aku nak berjimat pun last2 dekat RM200 gak hbs..hukhuk.aku beli barang dlm list je pun dah cmtue tau..oo adelah certain brg yang xde dlm list tp ok lah kan..i still need that thing spt tudung & ........:D..semalam penat sgt walaupun tak lah lama sgt kami keluar.mula2 tunggu bus xde so kami naik teksi g KB & the way back kami naik bus..akhirnya berkat kesabaran bus 60A dtg pun..:)..malam lak, Syam masak spageti..sedap & kami makan smpi tak larat & pastue tgk movie..

aku beli kasut sport baru,,yeay!!!baru de smgt nak g jogging..wahhh!!!alasan..haha..aku beli kasut dgn color yg aku nak..pink!!!..kaki aku dah mengecik ke ek??dulu kasut aku saiz 6 walaupun nanye aku saiz 5 je (kalau sandal biasalah), tapi semalam aku beli kasut saiz 5 & tue pun aku rasa besar lagi..tak kan kurus kat kaki kan..tak pernah dgr lak..hehe..tadi dah rasmikan kasut tue & guess what??Pak cik Rahim pun sedar aku guna kasut baru..haha..tue lah benda pertama yg dia ckp pas sampai lab..:P

arinie takde kelas & petang nie nak g anta darah tuk analysis lipid profiles..now, aku nak rehat2 & maybe tido..:)

Friday, January 9, 2009

Do i have constipation??yes i do..2 days without VO..*sigh*

We, the final year students have to take one test which is called Malaysian University Selection Inventory (MUnSI)..aku tak pernah dengar kewujudan test nie..the test will be held on 13 January 2009 at 10 am..all the final year students must sit for this test or else u can't take final exam..but i just don't understand..what's the test about??what should i read for the test?what do the test assess?..i don't have any ideas..:(..should i read something about politics, current issues, @ just attend the test & pretend to know all the answers..huhu..@ test nie hanya tuk suka2??..spt yg mereka tulis, apa saje mengenai test nie akan di update nanti..so wait & see..

malam nie g Malam Kebudayaan India (MKI) USMKK..hope performance best & makan masyuk..:D

aku lapar..nak makan roti + lady's choice..



Thursday, January 8, 2009

seriously, i need a new umbrella..skrg musim hujan di sini, & payung aku dah cam tercoret ckit hujung tue..so dah bukan payung yg sempurna lah..actually leh pakai lagi tp saje je nak beli payung baru..ada gak reason kan..:)

hubungan aku & dia seperti biasa..kami dah hadkan masa berbual skrg sbb ade masa nak msg dgn dia..dulu takde masa nak msg..tahun nie & seterusnya, memang berjimat menjadi keutamaan kami..aku tak suka sgt jimat2 nie tapi terpaksalah.kena fikirkan our future gak kan..paham2lah apa..haha

i'm watching Grey's Anatomy lagi3...skrg kat Season 2 & akan ku tgk smpilah Season 5 balik..aku sgt suka Grey's Anatomy..walaupun dah tgk berkali tp tak bosan lah..maybe sbb cter medical kot..aku suka bab2 medical nie nanye..maklumlah cita2 nak jd doktor tp tak kesampaian..so tgk cter pasal doktor pun ok lah..tapi aku tak suka drama House..bosan!!!

ada byk movie tak tgk lagi & tak tahu bila nak tgk..huhu..(sbb tgk Grey's je..:D)..opps apelah patutnya ckplah sebab wat research ke kan, nmpk rajin ckit..hehe..tapi sayangnya bukan itu jwpn yg di cari..:P













BersamaMu - PUTIH

Bersamamu aku merasakan seperti orang yang paling istimewa
Bersamamu aku seperti bintang-bintang yang selalu bersinar
Aku bahagia
Aku bahagia

Bersamamu aku merasakan kedamaian yang tiada terkira
Bersamamu aku seperti matahari yang slalu menyinari
Aku bahagia
Aku bahagia

Bagiku hanya kau yang terindah di antara bunga-bunga itu
Bagiku hanya kau yang terindah di antara bunga-bunga itu
Bagiku kaulah segalanya

Bersamamu aku bagai langit yang selalu menaungi hatimu
Bersamamu aku seperti pelangi yang menghiasi duniamu
Aku bahagia
Aku bahagia

Bersamamu aku merasa bahagia yang sesungguhnya
Bersamamu di sisa hidupku

* Bersamamu - HIM.:)

TAG

tagged by Kdee..

1. sesiapa yg kne tag, tulis 10 sesuatu berkenaan org yg men'tag' die.
- her name is Nurhidayah -
- she was in H3P1 while in Matrix -
- she's a graduate from UKM -
- she's in love with a guy name Razi -
- she loves Razi very2 much -
- she was taking Statistics in UKM -
- dia pnh jadi cikgu tadika..:) -
- orangnya kecik je, tp still kecik ke ek..long time no see her -
- she loves blogging -
- she's the one who tagged me..:) -

2. org yang kne tag,kene tulis tentang dirinya.
- i'm single but not available -
- very sensitive person -
- addicted to movies and dramas -
- easily to get mad..so don't mess up with me ok -
- really love to read novel -
- only my sis call me AYU until now -
- i'm not so good in explaining things -
- i'm speaking quickly especially when i'm nervous -
- my new hobby is blogging -
- tangan kiri ku pnh patah & smpi skrg tangan kiri ku tak boleh bengkok sepenuhnya..that's why i hate activities that will obviously show tangan 'pengkau' ku -
- pernah kena demam panas & sawan tarik masa aku kecik dulu..(tahu x sawan tarik tue ape?yang tiba2 anak mata hitam aku xde)..but not anymore..the doctor said that i'll completely healed after 6-year-old..maybe..i don't know why but it's true..i never get sawan tarik anymore..tapi aku still takut bila aku demam..huhu -

3. at the end,you need to choose 1o ppl to tagged and list their name.
there's no 10 ppl..
- Said -
- Hasra -
- Shaleen -
- Hafiza -
- BlueFrog -



Wednesday, January 7, 2009

TAG

1st tag by Shaleen..nanye kan, aku dah lama tahu tapi aku buat bodoh je..sbb aku ingatkan dia kena ckp dgn aku..rupanya paham sendiri..haha..manelah aku tahu..:D..so here we go!!!

Do you think you are hot?
aku suka makan KFC Hot & Spicy..hot ke tue?hehe

Upload a favourite picture of you:


Why do you like that picture?
coz aku tak kan pakai yukata lagi pasnie..

When was the last time you ate pizza?
2hb Januari 2009 with Aliff..:)

The last song you listen to?
Bukan Superstar - Project Pop..aku duk ulang lagu nie je skrg..hehe

What name you prefer beside yours?
NURULSIQAH..haha..tue nama terbaik tuk diriku..

People to tag:
- Hasra
- Said
- Hafiza
- BlueFrog
- AzizulHasni

Who is number one?
my schoolmate since darjah 6..dia anti dgn aku masa darjah 6 dulu..sebab apa??tanya Cikgu Razak..hehe..last2 kawan gak..:)

Number three is having relationship?
yup..& she's happy with him..aku doakan kekal sbb rasanya tue cinta pertama kot..eh yeke Fiza??

Say something about number five:
cyclist yg aku minat..haha..saje je letak dlm list..kihkih

How about number four?
one of the blogger..

And who is number two?
my schoolmate gak & dah jd org popular skrg, macam2 keje dia wat & now jadi cikgu ganti kat SMSM (sklh kami ler..hehe)
ayah & arwah mak

ayah & mama

inilah my parents..insan yang akan layan ajelah karenah anak2 mereka yang baru nak merangkak nie..hehe..saya sangat sayangkan mereka..:)
nie family my lovely sister, A.L.O.N.G..hehe..abg ayin yg handsome & baik, kakak ku yg cantik & suka ketawa, & Haikal yg ComeL..:D

* my big family takde gmbr official lagi ok.ntah bila nak ambk pun tak tahulah..sbb mesti tak cukup ahli nya..hoho..

Anugerah Juara Lagu 23

Anugerah Juara Lagu ini akan berlangsung pada 18 Januari 2009..

Finalist2 yang aku suka:
- Sampai Syurga - Faizal Tahir
- Cuba - Faizal Tahir
- Bila Nak Saksi - Spider
- Yang Pernah - Estranged.
- Lagu Kita - Aizat

lagu yang lain tue bolehlah tahan..dapat tengok penampilan Mawi dgn inai masih di jari..dia pakai inai kan??hehe...tapi tak tengok pun xpe..hehe
sape agak2 yang menang ek??ntah2 ade kejutan lagi ke tahun nie kan..
so temujanji dgn TV pada 18 januari 2009 malam..mesti tengok!!..Faizal Tahir ada..perform bagus2 ye..:)

Bukan Superstar - Project Pop


video

at first dgr cam biasa je lagu nie, tapi bila dah lama2 layan kan aje..lawaklah lagu nya..video lagi best..leh lak dieorg tiru aksi & gaya artis Indon yg lain (Paspha Ungu, Ariel Peterpan, Mulan Jameela, Nidji, Letto, & Glenn)..jadi lak gayanya tue..:D
"kamu bukan super,kamu bukan setar, kalau digabungin kamu Bukan Superstar"

Tuesday, January 6, 2009

Darab @ ToLak??

"siqah, nak tanya.kalau tambah dgn darab, kita kena kira darab dulu ek.tak pasti ar", msg from Said..

ye..Cikgu Said..kena kira darab dulu.then baru lah tambah..apa2 pun darab & bahagi dulu tau..hehe..kau jadi cikgu ganti Sejarah & BM tapi nape tanya soalan Math r..mesti budak2 tanye ko lebih2 kan..boleh2 tanye banyak2 soalan kat cikgu Said ek..:D
nie nak cter, dulu lah kan, zaman sekolah dulu, aku sangat sukakan Math & kira pandailah dalam Math nie..rasa cam tak pernah dapat B je..wahhh..haha..aku sangat suka kira2 nie & suka sangat studi Math sebab bila studi Math jela baru aku leh dgr lagu ke radio ke sbb obviously, i couldn't study while listening to music..serious, smpi skrg aku cmnie..kadang2 aku jealous gak dgn org yg leh blaja dgn music..huhu..tapi skrg Math bukan lagi subjek ku..sejak habis Matrix dah tak jumpa Math nie..skrg nak congak pun aku dah lembab..apa nak jadi da??..

Monday, January 5, 2009

First Day HaikAL Di TadIKA..:)

betapa rajinnya Haikal..pagar rumah pun nak basuh..:D

secara rasminya, Azril Haikal bin Azril Naim dah ke sekolah start hari nie..:D
aku call dia tadi, tanya Haikal watpe kat sekolah..
Haikal kata hari nie dia main2, pastue teacher ajar melukis & Haikal lukis muka teacher..haha..aku dah dapat bayangkan cmne lukisan muka teacher tue..mesti 'lawa' gler..:P..tapi Haikal beriya kata lukisan dia lawa..hehe..haa teacher Haikal panggil dia Azril..lain lak dengarnya..tapi still the same person (baby besar yg cOmel)..
agaknya camne lah rupa Mak Lang kalau Haikal lukis ek???..*bayangkan..:D*

* waiting for his picture wearing his uniform..

Baby and Me - Korean Movie

sebenarnya movie nie diadaptasi daripada Japanese Manga yang bertajuk 'Baby and Me'..
movie nie kisahnya mengenai a high school student, Joon Soo yang tiba2 menjadi seorang daddy & terpaksa pelihara bayi comel, Woo Ram..Joon Soo sangat nakal & selalu timbulkan masalah kat sekolah sampailah parents dia pun tinggalkan dia..selagi dia tak berubah, parents dia tak nak balik..haha..pelik kan??parents lak yang lari dr rumah..hehe..masa parents dia takde, malamnya dia nak wat party & masa dia shopping lah tiba2 Woo Ram ada dalam troli dia..akhirnya, dia jagalah Woo Ram..dia try nak tnglkan Woo Ram tp tak b'jaya..makin lama makin sayang dia pada Woo Ram..Joon Soo berubah pas dapat Woo Ram..dia kerja (sbb parents dia takde) & sgtlah sygkan Woo Ram..sampai akhirnya dia tahu yg Woo Ram tue anak pada kawan dia so berubahlah segalanya..dia tnglkan Woo Ram..bila Woo Ram nak tnglkan Korea for an adoption, barulah dia sedar..& last part, mereka pun bersama & Woo Ram ada 2 daddy..:)

* suka tengok Woo Ram..COMEL..mata dia lawa..rasa cam nak curi je..:D

Birthday Post


HAPPY BIRTHDAY AZIZULHASNI!!!
~21~


wish u all the best..
jadilah kebanggaan Malaysia..

2009 MenJeLma...

tahun 2009 datang pula..so tinggalkan lah 2008 & apa sahaja yang berlaku pd tahun berikut..yang manis dikenang, yang pahit dibuang..oppss bukan buang..simpan jadikan sempadan dan pengajaran pada masa akan datang..at least perkara yang tak best tak kan berulang lagi kan..tahun nie aku akan tamat studi..yeay!!!aku tak bercadang tuk sambung Master pada masa terdekat nie..aku nak kerja dulu, timba pengalaman..then, aku fikirkan pasal sambung Master..

Azam aku tuk tahun 2009 nie:..:)


1- Study smart & hard to get excellent results in this last sem..

2- Be a good person to my family, friends, & everyone around me..

3- Be a good girlfriend to Mohd Aliffriwan bin Manja..jangan nakal2, gaduh2..:)

4- Please try change perangai buruk aku..huhu..relax, jgn cpt gelabah, naik darah, & sebagainya terutama bila aku PMS-ing (kang betul2 aku rasa nak kill some1 lak..kau lah orang pertama Shaleen..haha)

5- EXERCISE!!!EXERCISE!!EXERCISE!!!at least 3 days/week and 30 min/session..exercise at any age still have benefits tau..so start lah skrg..:)

6-KERJA!!!KERJA!!KERJA!!!..if can nak lah kerja yg related dgn sports..but tak pun xpela..yang penting aku ada kerja...bukan senang nak dapat kerja zaman skrg nie..huhu.tapi kalau cari jumpa aje kan..

7- Saving money...(aku nak kahwin..haha)

8- Start bayar pinjaman PTPTN..:(..(napelah dulu aku tak blaja rajin2..tak yahlah kena bayar balik..huhu)

EDIT: lupa lak..:)..9- mempunyai lesen kereta & motor..1st, hilangkan fobia aku nak drive lah..huhu


Sunday, January 4, 2009

TanpaMu - FarahWahida

Terasa indah bila cinta telah bertamu
Terasa syahdu bila hati telah bersatu
Tak dapatku mungkiri apa yang ku rasakan
Di saat-saat kita bersama
Kau damaikan diri ini Sejukkan dasar jiwaku
Tenangkan resah hatiku

Tanpamu ku rasa
Suramnya tanpa cinta
Oh..tanpamu ku rasa
Resah dan gelisah

Terasa bosan bila ku harus sendiri
Terasa bosan bila ku terus begini
Tak dapat ku mungkiri sepi tanpamu kasih
Resahnya tanpa cintamu kasih
Kau damaikan diri ini Sejukkan dasar jiwaku
Tenangkan resah hatiku

Tanpamu ku rasa
Suramnya tanpa cinta
Oh..tanpamu ku rasa
Resah dan gelisah

MUAR VISIT '09..

after 3 days at there, so i'm back..if can lah kan, aku nak duk sana lama2..tapi segan la lak..:P best sgt g sana..3 hari tue rasa cam lama tapi kejap je tau.. pejam celik pejam celik..dah 3 hari..huhu..

1st day: aku smpi jam 7.30 then waiting for Aliff ambk aku kat stesen..sampai je rumah, relax2 dulu n aku tak boleh tidur sbb duk melayan Aliff berbual..sampai Kak Long 2 kali lah suruh Aliff jangan kacau aku..hehe..nak wat cmne, Aliff memang degil..akhirnya aku dpt tidur pada petang tue..kejap je tp tidurlah gak..then, lewat ptg, kami g ronda2 kg dr Parit Besar Laut sampailah ke Darat..malam lak, Kak Long ajak g kedai RM2 nak beli jajan tuk dibawa ke Kolam Air Panas esok..cadang nak main Sahiba malam tue tp tak jadi sbb aku tidur awal malam tue..lagipun aku lemah ckit bab Sahiba nie..hehe..Kak Long yg cikgu BM tue pun kalah pada tgn Kcut tau..apatah lagi aku..:D

@ kedai RM2..:D

2nd day: jam 9 pagi, kami b'5 (abg Azhar, Kak Long, Aliff, aku n Kcut) g lah Kolam Air Panas kat Sg. Gersik, Muar..memang panas pun air nya, n aku hanya merendamkan kaki je..Kcut je yg mandi..duk sane lebih kurang 2 jam je pun..then balik, Aliff spt biasa sambung tidur sbb die memang kuat tidur kalau kat rumah..then, petang, seperti yang dikatakan, aku & Aliff g lah ke rumah Pak Long ku..disebabkan Pak Long kat rumah mak mentua dia, so kami pun ke sana..Aliff x habis2 ckp segan2..tapi aku tak kira, jom kena g gak..hehe..sampai je sana, semua terkejut dgn kedatanganku yang tiba2..hehe..Abg Angah sepupu ku tak habis2 mengusik..selamat aku sampai skrg katanya..if tiba2 dtg hantar kad jemputan memang nak kena..huhu..tue gak lah yg dikatakan oleh Pak Long & Mak Long ku..hehe..bukan Kak Lang tak nak kenalkan, cuma dulu baru lagi..nie dah 3 tahun & memang hubungan kami dah serius, barulah kenalkan pada family yang lain kan..tak nak lah terlalu b'iya..hehe..sejam je kat sana & Pak Long pesan lainkali sampai Muar kena sampai rumah Pak Long gak..baik tuan..:P

before g Kolam Air Panas..

pas rendam kaki..:P

3rd day: kami b'5 g Melaka.idea Kak Long lah nie..first, kami g ke Eye on Malaysia..mula2 tak nak naik, tapi disebabkan Kak Long nak naik so kami pun join lah sama..berpusinglah sebyk 6 pusingan..mula2 takut gak, gayat ma, tapi lama2 oklah tak takut langsung..wahh..hehe..cuma kan tmptnya tak berapa strategiklah..takde pemandangan indah pun.huhu..after that, we went to Dataran Pahlawan & Mahkota Parade..aku, Aliff & Kcut berpecah dgn Kak Long & kami g lah makan kat MP, t'makan lak nasi ayam yg tak sedap..huhu..tapi habis gak lah sbb lapo..pastue, Aliff ajak main boling..compemlah punya kena main sbb tue memang hobi dia..n aku lak, mula2 tak nak main, tapi pas dah baling sekali, terus semangat nak main. sampai nak main tuk dia lah..:P...kami bertaruh siapa kalah kena blanje aiskrim McD & Aliff kalah.hahaha..aku no2 tau..as usual, Kcut 1st lah..pastu kami pun baliklah rumah..sampai rumah, makan lagi..haha.mak masak lemak cili api Siput Sedut yg memang aku tak tahu nak sedut..aku dah pernah sedut tapi tak nak keluar pun siput tue..last2 cam biasa, Aliff lah yang kena..:D..then, tibalah malam masa tuk aku balik..Mak, Ayah, & Aliff hantar aku ke stesen bus..hukhuk..sedih nak blk..selepas 3 hari, tamatlah cuti aku..n aku & Aliff pun kembali seperti dulu..berjauhan & saling merindu..:)

abg Azhar, Kak Long, Aliff, Me, & Kcut

my LOVE..

sepanjang 3 hari kat sana, aku telah membeli 2 novels..Aliff teman aku g kedai buku jela kejenye..1st novel by Sophie Kinsella - Remember Me & 2nd novel by Fauziah Ashari - Cinta..Tiada Akhirnya (kesinambungan Ombak Rindu)..dah lama dah novel nie kuar sebab dah kuar kesinambungan novel nie pun..:)

pas g rumah Pak Long & beli novels..

tak tahulah lagi bila nak ke Muar sbb Aliff pun susah dpt cuti..cuma harap tahun nie kita dapat jumpa lagi k sayang..Love U much baby..-)