Sunday, August 23, 2009

CONVOCATION & JALAN2

16 Ogos 2009
Aku sudah bergraduasi!! Hooraayyyy!!!
Akhirnya tiba hari yang ditunggu. Happy sangat walaupun not all my family there.
Angah & Anjang tak dapat datang.
Dan juga kekasihku yang tersayang. Dia kerja pada hari itu. hukhuk.
But you promise me one thing ya. Remember :D

Sebelum bertolak ke USM


Thanks for coming keluargaku *Mmuuaaaahhhh*

Exercise and Sports Science (9 drpd 13) bersama Dr.Mat
Yang lain, tak tahu mana menghilang..

Suka sangat gambar ni.
Haikal comel :)

Aku nak bagitahu satu benda. Hehe.
Aku tertinggal baju konvo!!!
Diulang..
Aku tertinggal baju untuk dipakai masa konvo!!
Apa yang aku ingat pun tak tahulah. Barang penting pun boleh lupa. Huhu
Jadinya, sampai saja di Penang, ke Bukit Jambul untuk mencari baju.
Terjumpa jugak baju yang ada saiz aku.
Nasib baik lor..

Kepada rakan2 sekalian,
Selamat berjaya dalam apa jua yang kamu lakukan.

Moga kita akan berjumpa lagi.
.

p/s: More pictures about convocation on My Facebook & My Friendster


***********************

Habis tentang convo, sekarang tentang jalan2 dengan family pulak :)

Habis convo, aku bergegas ke tandas untuk menukar pakaian. Tak mahu aku jalan2 dengan baju kurung itu.

Destinasi pertama adalah tempat menjual jeruk.
Apalah makna datang Penang if tak beli jerukkan.


Then, kami ke Bukit Bendera. Mama takut naik keretapi sebab tu dulu pernah datang sekali tapi tak naik. Kali ni, mama naik bersama kami. Tak takut pun kan mama? Naik skyway genting lagi seriau. Turun dari Bukit Bendera, terus ke Padang Kota Baru untuk dinner. Then, terus pulang ke Mar Vista yang tak best!!! Huh





Pagi Isnin, kami bergerak pulang. Dalam perjalanan pulang, singgah sebentar di Selinsing, rumah Tok Cik dan Tok Jang yang berada di tengah2 sawah padi. Aku sangat suka sawah padi. Selama ini tengok beras dah siap je. Teringin rasa nak belajar menanam padi. Ada lintah ke dalam sawah padi? If ada, kena fikirkan dulu sebelum masuk sawah. Tak rela lintah hinggap kat kaki ku.



Lepas ke Selinsing, teruskan perjalanan ke Cameron Highlands. Destinasi Cameron ni tak ada dalam plan tau. Cadang nak terus balik tapi dah alang2 lalu tu, singgahlah di Cameron.

Makan durian di Cameron. Musim durian tak habis2 lagi eh?
Haikal memang hantu durian. Bertambah suka dia :)

Stayed here for a night.
For the first time, I got a single room :)

Jagung manis





Hanya melihat ladang teh dari tepi jalan


Turun dari Cameron, singgah makan di Tapah dan kami pun berpecah. Aku dah kembali naik kereta ayah. Biasa memang akan naik kereta dengan Along, nanti if tak naik, Haikal geram. Haha. Along terus balik ke Kuantan dan aku terus balik ke Subang. Lebih kurang jam 4.30 pm, aku sampai di Subang. Penat sepanjang empat hari berjalan. Tak kisahlah janji best!! Dah lama tak jalan2 dengan family nanye..

Inilah Haikal in the car. Main robot transformer.
Bukan setakat tangan bergerak, mulut pun berbunyi. Hehe.

p/s: More pictures dalam album Facebook & album Friendster.

4 comments:

iryani said...

wah..siap jln2 ke cameron lg..suka g cameron sbb sejuk (dulu lg sejuk dr sekarang, skrg pakai short pun ok kot.hehhe)..kalau g cameron tu singgah la rumah i kat tapah..heheheh..

SIQAH said...

dulu lagi sejuk dr skrg?mmg bekulah.skrg x lah sejuk sgt.mula2 sejuklah tp bila dah lama2 x sejuk pun.air hotel lagi sejuk..hehe..

rumah u kat tapah rupanya..i singgah makan kat tapah tau..kalau tahu singgah umah u..makan free..haha

aiyou said...

besnye da convo.. congrate

SIQAH said...

thank u aiyou :)