Friday, September 11, 2009

Kuih Raya Duit Raya

Sudah lama rasanya diriku tidak mengupdate pasal kuih raya :)

Jadi,

Tadaa!!!

Lagi 3 jenis kuih raya telah ditambah ke dalam list kuih raya di rumah Hussin & Rosminah yang terletak di Subang :)


Kuih Lidah Buaya (gula tak letak lagi)

Habis semua buaya tak ada lidah.
Aku dah potong lidah dorang. Haha
First time buat kuih ni.
Jadi pun bentuk macam kuih lidah buaya yang biasa aku makan.
Cadang nak buat bentuk lain dah mula2.
Siap call kawan mama nak tanya macam mana nak bentuk kuih ni :)


Biskut Kacang

Hasil dari kacang yang aku goreng sampai mengomel tu. Hehe


Biskut Samprit

First time jugak buat ni..
Sakit tapak tangan buat kuih ni.
Nak tekan bagi kuar bentuk tu.
Nampak macam senang tapi bila tekan tu, perrghh!!!
Aishh aku buat macam2 bentuk yang kuar.
Halal lah ye :p


*****************

Biskut samprit baru je siap beberapa minit yang lalu.
Mama buat dulu sebab aku tengok Nur Kasih.
Tiada sape boleh ganggu kalau aku tengok drama tu. Hehe

Bestlah Nur Kasih. Nur terimalah Adam.
Aidil sudah jatuh cinta kah??? :D

Dan..dan..
Duit raya untuk sepupu sudah diisi tadi.
Sape nak duit raya nanti, cepat2 jumpa Pak Long & Mak Long.
If tak, tak merasalah korang duit raya.
Cakap pasal duit raya,
Tahun ni tahun pertama aku tak dapat duit raya :(
Tu lah, pasal tak sambung belajar.
Kalau sambung, dah dapat duit raya.




10 comments:

Ries Lee said...

buat sendiri ker...
bagus2...
bile nak bg rase ek.. :)

Cutiesifa said...

haah buat sendiri :)
nak rasa, mehlah dtg umah..
kena dtg cepat sbb buat sikit2 je :p

love sakura said...

hehe..wah..sedapnya kuih..nak jugak..hehe...

betullah tahun ni sue pun x dpt duit raya..wawawa..hehehe

cinta lea ixora said...

makin bertambah biskut raya die... nk g rayer umah cutiesifa la... mcm2 ade.. ;)

p/s: nak g raye jgk umh mak long ngan paklong.. agk2 dpt duit raye x?? hehe

ako bkn penules said...

tens aeh fllw i..
ehm...u try kat...http://akobukanpenules.blogspot.com
link???

Cutiesifa said...

love sakura:

meh dtg subang..sue x pnh dtg umah siqah lg :)

aiii apelah nasib kita x dpt duit raya ek..mtk kat sape pun x di layan..hihi

cinta lea ixora:

dtglah cni..dr kltn nk dtg subang ke?hehe..

i dgn yakinnya menjawab, pak long & mak long xbg duit ry kat u..sebbbb u dah besoooo :P

ako bkn penules:

ya..dh jumpa link blog u..
kesilapan teknikal amat dikesali :)

Wedding & Event Photography said...

tgk pic kuih2 tu nmpk sedap...abg nk dtg raya umh awk la cutiesifa...blh ke?ehehehhe

Cutiesifa said...

hahaha..
by that time dtg nt kuih dah hbs kot..hihi
nmpk mmgggg sedap gler..haha..

cinta lea ixora said...

xpe la xdpt duit raye pon... nk rs biskut u wat.. agak2 best x..? ;)

Cutiesifa said...

best2..hehe..
xdelah sedap sgtt tp bolehlah di makan..sedaplah jugak :)
nak rasa meh lah dtg umah :)