Monday, November 19, 2012

Result from Langkawi: Sunburn!!

Yes!! Aku sunburn balik dari Langkawi. Ahhh stress!!

Aku yakin bahawa aku sunburn sebab allergic to that sunblock. Before, aku tak pernah guna sunblock pun. Serius tak pernah guna. Tetiba masa di Langkawi, before Island Hopping, tetiba tergerak hati nak guna sunblock. So guna dan okay je for the whole day.

Esoknya, Isnin, bangun tidur je, muka, tangan, leher dah rasa semacam. Gatal pedih, panas! So terus ke klinik dan dapat krim dan ubat pil.

But maybe, aku allergic pulak with that krim. Jadinya, Selasa muka aku membengkak. Tangan jugak! Rabu more worse sebab bengkak sangat teruk sampai mata aku sepet. Huh. Malu gler!


Kiri: Isnin. Ruam2 je. Gatal, pedih, dan panas.
Kanan: muka bengkak. Ofismate kata muka aku macam buat plastik surgery tapi tak jadi. Haha! Lawak jugak dengar nanye :D


Pergi farmasi dan beli moisturizer aloe vera. Pakai tue plus lumur muka dan tangan leher dengan air sejuk. Selepas seminggu, akhirnya muka aku kembali normal. Now dah normal dah! Yeayy!! Alhamdullilah :))



Aku tak akan guna sunblock lagi lepas nie. Any product! Tak nak! Katakan tidak pada sunblock!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

Mrs Mikko said...

ok x aloevera gel tu?
mcm best...
ada rasa mcm pkai alocera btul x?
aku ni alergic tang kaki...
huhuh

Cutiesifa said...

okay sangat. rasa sejuk je aloevera nie.
2 hari dah okay. untuk kulit kering pun boleh pakai.