Tuesday, August 25, 2009

Boleh ke aku telan?

Aku baru je balik dari klinik.
Akhirnya, aku ke klinik jugak.
Sepanjang aku dah besar ni, inilah pertama kali aku ke klinik bila sakit tak kiralah batuk, selesema, demam. Selama ini tak pernah pun. Biar baik sendiri je. Reason tak nak ke klinik, nanti dapat ubat pil.
Tadi, aku batuk sangat sampai ayah aku bawak ke klinik.
Bukan teruk pun batuk sebenarnya cuma bila sekali dah start batuk, berterusan batuk tak henti2.
Doc kata aku hanya batuk sahaja.
Jadi, aku dapat antibiotik yang sangat besar bagi aku yang tak reti makan ubat pil dan ubat untuk buang kahak.
Macam mana aku nak telan antibiotik ni? Panadol pun bukan main payah nak telan. Sampai kadang2 aku buang je sebab dah pahit tapi tak telan2 jugak. Huhu.
Antibiotik wajib dihabiskan. Aiyoo.
Napelah tak diciptakan semua ubat dalam bentuk cecair.
Kan senang..


6 comments:

––––•(-•.cik.•-)•–––– said...

ubat ntok sehat tubuh badan.
bukan raksasa pn.
((:

Cutiesifa said...

hehe..mmg bukan raksasa..
tp..tp payahnya nak telan..
tersekat gak.air telan..huhu

alvin si miskin bercherita.. said...

haip cik shifa yang chumil...makan apa tuh??wat la chatbox kat blog awak utk sy menjerit disitu...

Cutiesifa said...

ehh puasa, x makan..ahaks..

chatbox eh..nantilah..awk nak jerit kat entry pun sy relakan je..haha..jerit je kat mana2 :p

teruterubuzu said...

chaiyok..siqah..
samalah emei pun takut ubat..
hahaha

Cutiesifa said...

seronoknya bila tahu ada org takut mkn ubat gak..haha..
pelik betul nape x leh telan2 gak ubat pil ni..payah betooiii..