Wednesday, August 26, 2009

Ohh ya..

Hari ni, juadah berbuka puasa = ayam masak halia dan kubis goreng je. Aku tak buat kuih pun. Lagipun bukan ada sesiapa nak berbuka di rumah sebab ayah dan mama kerja dan akan pulang lebih kurang jam 10 lebih nanti. Dalam 5 hari puasa ni, baru 2 hari ayah dan mama berbuka di rumah. Bosannya bukak puasa sorang2..

Okay2. Biarlah aku berterus-terang ;) Sebenarnya, aku tak puasa hari ini dan sejak puasa pertama lagi. Huhu. Nak buat macam mana, kena ponteng jugak. Orang lain semangat nak sambut hari pertama puasa tapi aku buat dekkk je. Tak best langsung ponteng puasa awal2 ni. Pontenglah hujung2 puasa nanti, boleh rasa kuih raya dulu. Haha.

Sekejap je dah Ramadhan dan sekejap je dah hari ke5 puasa. Rasa macam baru 2 hari je. Cepat betul masa berlalu.

Hari ini, tiada apa sangat yang aku lakukan. Bangun tidur, basuh baju, baca novel, check ladang kat FB, online career, tengok drama Jepun, tengok TV kejap pastu bosan tak ada cter then tidooo. Bangun tidur then check ladang kat FB lagi then masak then makan masa time berbuka walaupun aku tak puasa.

Tak ada plan nak buat apa lagi malam ni...






9 comments:

Lya Colours said...

hye cutie

selamat puasa
thanx singgah blog
mari polo2
keep in touch k
lalalalala~~

alvin si miskin bercherita.. said...

awak bole cuba2 buat kuih raya sekiranya terasa bosan tahap dewa...hukhukhuk

ahmad humairi said...

x de keje?? berzikirlah..sambil baring-baring, sambil lepak-lepak, sambil jalan-jalan atau bertandang ke blogku...mudah dilafazkan kan...

Cutiesifa said...

alvin:

awal lagi nak buat n x byk nak buat pun..

ahmad humairi:

iya.mmg senang dilafazkan :)

iryani said...

kalau free, best la..mcm2 boleh buat..i plak tak free, tp mcm2 plan dlm kepala..nak jahit manik kt baju raya la, nak siapakan projek pomander ball tu lg (yg dh terbengkalai sejak hari pertama puasa.. :)

ai@reel said...

check ladang?bertani rupanya...ehehehhe guaruje

Cutiesifa said...

iryani:

i free tp x tahu nak buat apa.jd x best gak.hehe.byknya plan u ni..mehlah bagi kat i, biar i buat..tp pomander ball tu x tahu jd apa lah nanti.hehe

ai@reel:

haah bertani.yg x keluarkan walau setitik peluh..tu yg best..haha

♥ayudeadwish♥ said...

ley tumpang nyibok?

Cutiesifa said...

tumpanglah..x kisah :p