Tuesday, September 29, 2009

Kisah Hari Raya 3

Dikisahkan pada hari raya kelima, aku dan Along sekeluarga pergi ke satu tempat khas untuk bawak Haikal jalan2. Sebab tempat tu tempat untuk belajar dan main2. Tahu tak tempat apa? Ala yang kat Mont Kiara tu :)

.::Scroll::Scroll::.

Inilah tempat yang kami tuju
Pusat Sains Negara

Suka tengok ikan2 besar. Terbayang kalaulah cermin tu pecah. Habislah.
Tapi betul ke ikan tu besar, ke just effect cermin je?


Haikal takut dengan dinasour itu okay

Budak yang paling happy dan bising di PSN

Haikal sangat suka tengok image dia dalam cermin ni.
Kerdil!!! :P

Mummy & Daddy pun nak join Haikal jugak

Mr. Clon. Hahahahaha (gelak gaya Aznil in Cicakman :D)

See your future kid's face?


Haikal sudah kenal microscope

Kan aku kata Haikal happy :)

Muka berlagak macam tahu guna sempoa je adik :p

Yaa. Finally gambar aku :p




Mak Lang pun nak jugak!!

Aik!! Daddy pun sama. Teringinlah tu. Hihi
Mummy tolong ambik gambar ye

Nak join ni jugak. Puzzle dinasour

Aku sudah lenguh berjalan

Consequences of smoking.
Ditujukan khas buat Angah & Anjang.
Dan juga pada sesiapa yang merokok.
Rokok membahayakan kesihatan. Berhentilah sebelum terlambat.

Snap pic sndr mesti ada punya :D





Haikal sangat seronok pergi sana. Semua benda dia nak try. Aku pun apa kurangnya :D Dulu pernah pergi PSN ni, join rombongan sekolah. Aku rasa sama je apa yang aku tengok dulu dan sekarang tapi still jakun jugak. Hihi.

Selepas balik dari PSN, kami pergi ke Meru untuk hantar kereta Along ke bengkel. So aku naiklah kereta yang hanya boleh bawak paling laju pun 50km/j. Slow gler sampai aku tertidolah kat bahu Haikal. Hehe.

Lepas settle hal kereta, kami pergi ke Kolam Pancing Udang. Tujuan untuk bawak Haikal kenal apa itu aktiviti memancing. Seronok betullah Haikal kat sana. Dia asyik nak ubah mata kail pancing itu je, camna udang nak melekatkan. Hampir sejam tunggu dan Haikal pun dah mula bosan, then tiba2 tadaa!!! Haikal dapat seekor udang. Happy glerlah dia. Menjerit tu kat sana. Riuh dengan suara dia je. Pastu baru dia semangat nak memancing. Hasilnya Haikal dapat 2 ekor udang dan Abg Ayin dapat 1 ekor udang. Nak masak lemak cili api pun tak lepas. Hihi

.::Scroll::Scroll::.

Pasang umpan dulu

Haikal memancing!! Muka dah nampak bosan sikit tu

Seronoknya dia dapat udang :)


Hasilnya berpuluh2 ekor udang. Sebab mama p beli udang sekilo. Baru boleh masak lemak cili api :p




Sudah habis cerita raya kelima. Raya seterusnya, pergi beraya ke rumah sedare mara yang ada di Cheras dan Meru. Sedare pun datang rumah. Mana yang bagitahu awal, makanlah sedap sikit. Mana yang tak bagitahu tu, makan kuih dan nescafe, teh, kopi sedap yang aku buat jela ekkk :D

p/s: Sudah penat menaip, upload gambar, edit scroll box tapi tak jadi jugak kat center. Nanti aku layan lagi.

p/s/s: Nak tengok Sepi kat TV3. Tengok ramai2 tak nangis punya. Dulu tengok nak nangis tapi kontrol. Bergenang jela :p



10 comments:

ansaree said...

heppy nye si kecik 2.. comel..

Cutiesifa said...

si kecik tu mmg begitu gelagatnya kalau bwk jalan2 :)

Ms.Independant said...

Sonoknye tgk pic ni!
Haikal tu tomey! ;)

Cutiesifa said...

tgklah mak lang dia..
keturunan org kata..haha

dia mmg comeyyyy :D

fhad said...

haikal? wahhh cam fhad kecik2 je comel die... haha... puji diri sendri.. wakaka... bgus la bawak anak buah g jalan2.. nnt da kawen da bese.. hohoh

Cutiesifa said...

kalau comel cam fhad nanti bsr pun macam fhad la kot..haha
iyolah tu, bljr melayan budak kecil untuk bertahun2 lamanya..timba pengalaman org kata..ehem :D

cinta lea ixora said...

raye ke 3 dh g jln2? ingtkn g open house.. hehe...
comey si haikal tu ;)

Cutiesifa said...

emm..
raya ke 5 yg jalan2 tu nanye, bukan raya ke 3..

LuVidA^^ said...

amboi byk nye pix...mentang2 da tau buat scroll pix ek..
:)

Cutiesifa said...

tahu xpe..hehe
buat scroll pic ni x nampak serabut sgt blog..tu yg kalau boleh sume pic nak letak :D