Saturday, October 10, 2009

Nur Dating :p

Semangat aku cuti hari ini untuk menonton Nur Kasih.
Tapi kesudahannya, petang tadi jam 5, aku keluar pergi ke Jalan Semarak. Faham2lah aku buat apa di sana :p
Tahu tak aku buat apa p Jalan Semarak tu? :)
Jumpa kekasih hati ku ler. Tiba2 aku rasa nak jumpa dia sebab sudah 2 minggu tidak ketemu, rindu pun sudah bertandang, jadi aku pergi ke Jalan Semarak untuk mengambil si dia. Mujur si dia boleh keluar.
Kami pergi KLCC, bayar bil dan pergi ke Kinokuniya.

Aku dah beli novel RAM - Cinta Sang Ratu (kesinambungan Bagaikan Puteri). Yeay!!! Walaupun aku tak habis lagi baca Bagaikan Puteri, tapi aku tak sabar2 nak memiliki Cinta Sang Ratu. Nanti beli Hijab Sang Pencinta pulak :)

Lepas ke Kinokuniya, pergi makan. Aku sangat lapar, rasa perut dah masuk angin sebab makan roti canai je tengah hari tadi. Pastu lepak2 dan seperti biasa kena balik awal sebab Aliff tak benarkan aku drive malam2 sangat. Memang aku pun tak nak. Silau!!!

Nak dijadikan cerita, tadi, masa bayar tol, aku bagi RM2.40. Budak tol tu mintak kad aku boleh ternganga pulak. Tak berapa dengar nanye sebab volume radio kuat. Pastu baru sedar, kad aku tak bagi. Then pas bagi kad, dia kata RM2.60 pulak. Cehh tak cukup duit rupanya. Aku bagi 50 sen then tukar2 bagi 20 sen pulak. 50 sen ambik balik. Tersengih2 budak tu layan aku. Sengal sungguh!!! Tu lah, aku ni suka berangan + berfikir. Uwekkk!!! Sampai kat tol pun nak camtu, memang dah melampau!!! :P

p/s: kena tengok on9 Nur Kasih lagi..

p/s/s: tak suka KL yg asyik jam. Macam manalah orang boleh tahan tiap hari layan jam?



14 comments:

LuVidA^^ said...

adik gal ida pon layan novel RAM...rasenye hijab sang ratu kot..ade kt ruma..huhu

ouhh g date agi...lupe nk soh kim slm kt aliff =p

td nur kasih cm romentik gak...tgk kt kafe sbb tgh ade grup discussion =)

nursarah87 said...

rugi tak tonton slot nur kasih hari ini..
besh woo..

katrina is back!

hehe, salam kenal..=)

Fatt Chin Choy said...

kuat berangan ghupernye

Cutiesifa said...

Luvida:

hijab sang pencinta la syg.

salam u akan i sampaikan next time eh..hehe

amboi dia, tgh group discussion pun leh tgk tv..ntah2 yg tgk tv tu yg di discuss kan :p
nak tgk nur kasih gak!!!!

Cutiesifa said...

nursarah87:

what?katrina ada balik!!!
arrghhh camne ni..baru ingat nur dan adam dah bahagia..ada je org lain dtg..
stop2..jgn cter lagi..malam ni kena tgk jugak!!!

salam perkenalan nursarah :)

Cutiesifa said...

Fatt Chin Choy:

pembetulan..
kuat berangan dan berfikir okay..
pk pun leh buat leka jugak..

LuVidA^^ said...

hehe...silap...lak...
cinta sang ratu..hijab sang pencinta...
nmpk sgt x tau =p

a'ah mase discussion byk sembang hal lain hehhee =p

♥ayudeadwish♥ said...

hoooo~~ aliff ae? huhuuu
weweeettt~~ dating~~
ni wat aku rasa nak cari sorang tuk di ajak berdating nih..takde la sik skodeng pompuan je kejenyer..

ayunik said...

skrg br layan nur kasih, awl2 dlu x. i pn silau klu drive mlm, myb kte senasib

Manusia said...

kl memang sengal kalu jam huhu..

Cutiesifa said...

Luvida:

bila discussion smbng pasal hal lain tu dah jd perkara biasa..lumrah :p

Cutiesifa said...

ayudeadwish:

ishh ko skodeng pmpuan ke?hehe
carilah ayu..if nak aku tolong, boleh je..huahuah..dgn pmpuan pun leh dating pe, tp bukan dating gitu2 lah..hihi

Cutiesifa said...

Manusia:

setuju!!!

salam perkenalan manusia :)

Cutiesifa said...

ayunik:

nur kasih mmg patut dilayan..i pun episod ke3 camtu br stat tgk..pastu terus melekat :)

silau gak eh..sy ni silau maybe kena g tukar crmn mata..dah 3 tahun tak tukar nanye..huhu