Sunday, October 11, 2009

Surprise!!!Then Kantoi!!!

Hari ini, aku kerja seperti biasa. Hari ini jugak, ramai customer, ada 7 cermin mata yang ditempah. Sales pun banyak. Bos sukalah. Tapi, bukan pasal sales yang aku nak cerita :p

Bila takde customer, aku duduk2 saja dan baca Cleo. Tengah2 baca around 5.25 pm, ada terdengar bunyi hon. Aku pun terus angkat kepala. Memang pantang bunyi hon ni. Angkat je kepala, tengok ada seorang mamat atas motor betul2 depan mata aku. Aku tengok je mamat tu. Ehh macam kenal je. Rupa2nya, MY LOVE datang!!!! Waaa aku sangat happy!!! Dia tak cakap pun nak datang. Tiba2 muncul depan kedai. Aku terus keluar dan bertemu pujaan hatiku. Hehe. Suka2. My Love g PJ rumah kawan kepada kawan dia, then dia datang jenguk aku sekejap. Sukanya!!! My Love kata saja nak datang tengok tempat aku kerja. Jumpa lebih kurang 5 minit je pun.

Nak dijadikan cerita, dalam masa 5 minit tu, tiba2 Aliff cakap, 'Alamak!! Ayah datang pulak!! Kantoi!!. Aku pelik then baru perasan Waja parking depan kedai jugak daaa. Ayah aku datang!!! Tak pernah datang kedai, tiba2 tadi ayah boleh datang pulak semata2 nak cakap yang kereta dah buat alignment dan ayah nak pergi Meru ada kenduri berkhatan. Itu je ayah nak bagitahu sampai ke kedai perginya. Macam tak boleh call. Yang peliknya, masa tu jugaklah Aliff ada. Adakah mereka berjanji nak datang pada masa yang sama? Hehe. Lepas ayah balik, Aliff pun balik jugak. Sekejap je jumpa :(

Masuk je kedai, bos pulak kata aku tersenyum je bila dengan Aliff. Betul cinta ni!!! Yela bosss!! Takkan tipu pulak. Hihi. Dan sepanjang petang ke malam, aku tersenyum sorang2 bila teringat pasal Aliff datang tadi. Hehe. Bak kata bos, dah jadi orang tak betul. Senyum sorang2 :D








12 comments:

ZaaRz said...

Hehe... :P

nape tak suruh aje ur loved one tu keje kat kedai tue jugak... takyah datang2 lagik dah, terus boleh jumpe.. hehe...

tapi kalau la die betul2 keje kat situ, rasanye memang ko takleh concentrate kat keje lagi daaa laa kot.. haak~

butterfly said...

mesti tersenyum lebar sampai ke telinga kan?

Ries Lee said...

huhuhu...

Ms.Independant said...

Alahai sweetnye!
Bunge2 cinta sedang berkembang!
Huhuhu

:)

Cutiesifa said...

ZaarZ:

haa tahu xpe..baru seminggu keje dah kena buang nanti sbb x buat keje..renung keksh tercinta je..haha

plus, x sukalah keksh 1 tmpt keje..hihi

Cutiesifa said...

butterfly:

mula2 senyum smpi telinga then lama2 dah x smpi telinga sbb penat senyum :D

Cutiesifa said...

Ries Lee:

awat ries lee? xtahu nak bls pe ni..huhu

Cutiesifa said...

Ms.Independant:

bunga2 cinta sedang berkembang dan semakin mekar disirami baja yg berkualiti :p

ai@reel said...

eheh kan dah kantoi?xpe lambat laun pun semua tahu.....hari baik bulan baik ni x salah kita kenalkan mana yg belum kenal.uhuhuhuh

cinta lea ixora said...

nak senyum jugak....
(+_____________+)
hehehehe...
bahagianya dia... ;)

Cutiesifa said...

ai@reel:

nanye ayah i dah kenal pun si dia..cuma kantoi kat tmpt keje jela :D

Cutiesifa said...

cinta lea ixora:

senyum itu kan sedekah..
mari kita senyum ramai2 :)