Saturday, October 3, 2009

Oh Kerja

Baru sempat update blog pasal diri sendiri :)

Aku sudah kerja sekarang. Dah 4 hari. Kerja biasa je. Aku kerja kat kedai cermin mata depan taman aku. Bosanlah duduk rumah je. Dah lama sangat duduk rumah. Jadi biarlah aku kerja sementara di kedai itu. Gaji memang tak seberapa sangat tapi bolehlah menampung aku at least. Dan dapat jugak timba pengalaman. Hopefully aku akan dapat kerja yang okay yang bersesuaian dengan pelajaran yang aku ada tak lama lagi. Doakanlah aku ya. Nanti aku belanja korang makan :p

Aku kerja 6 hari seminggu dari jam 10.30 pg ke 9.30 mlm. Kerja 6 hari seminggu dan cuti mesti bukan pada hari sabtu, ahad, dan isnin. Minggu depan aku start cutilah. Tak sabar nak cuti!! Penat jugak. Penat duduk je bila customer takde. Mahu aku bawak novel g kerja kang..

Nie pun baru je sampai rumah. Balik je kerja tadi, aku pergi open house kawan mama. Open house macam buat kenduri kahwin. Mana taknya, 10 buah rumah sekaligus nak open house. Punyalah ramai orang. Makanan dah semakin berkurang. Walaupun begitu, aku sempat makan bihun goreng, mee jawa (1st time makan even mama orang jawa), bubur kacang, dan nasi lemak. Banyak menu tapi semua aku ambik sikit2 je tau :D

Okaylah. Aku nak p mandi. Mandi lewat malam je sekarang. Tak elok kan tapi tak boleh tidur pulak kalau tak mandi.

Disebabkan kerja jugak, aku tak berkesempatan untuk melawat blog2 kamu semua. Mana yang sempat jela yang bukak. Nanti ada masa aku jenguk blog kalian okay.

Okay. Okay. Betul nak p mandi ni. Daaa...

Good Night..



18 comments:

MissXyanne said...

oh da kje ke yunk? xkesahla keje ape. at least ade la mende yg u buat kan? tp jgn sibuk2 sgt sampai lupe cr kje ttp lak. manela tau anak tauke tu hensem ke. kang sangkut lak. hihi

LuVidA^^ said...

ouh da keje...patot la x komen blog kite da :(

hehekk.....gud lux...nti da gaji ley bnje...

Ries Lee said...

sy pun tgh x der keje ni sejak tamat kontrak...
igt nak wat part time drpd dok umah saja2...
maybe akan jd mcm awk jugak x der masa nak bace n update blog...
apa2 pun selamat bekerja...

Cutiesifa said...

MissXyanne:

alamak, bos xde anak yg handsome lah..bagus jugak.kang x pasal2 cuci mata tiap hari..hahaha..insyallah, i msh cari keje tetap..x naklah keje situ lama2 nooo even best pun.thanks..

Cutiesifa said...

Luvida:

itulah pasal ida..nanti de masa i akan komen blog u k..mmg byk terlepas ni..

sekadar belanje aiskrim McD boleh je..haha

Cutiesifa said...

Ries Lee:

oo awk baru tamat kontrak pulak..
eloklah tu..awk carilah keje part time..bosan sihh duk umah je kan..
xpe..ada masa nanti kita jenguk blog masing2..
selamat mencari kerja untuk awk dan sy jugak..hehe..
selamat sangat bekerja ni :D

Fatt Chin Choy said...

bolehlah aku wat kacamata baru kat tmpt ko

hehe

eked said...

semoga dpt keje baek2 aeh..
e doakan...hehhe

Cutiesifa said...

Fatt Chin Choy:

boleh aje..datanglah..nanti bos aku compem bg diskaun..haha..tp ko cari sendiri lah aku kerja kat kedai yg mana :p

Cutiesifa said...

eked:

amin..
thanks e :)

ayunik said...

ooo da keje.. x pe la mner2 pn slow2. i pn x th lg ni hopefully x la tanam anggur lme2 i 6t

teruterubuzu said...

tahniah siqah..
bolehlah belanjaa...:)

Ms.Independant said...

Ley dpt diskaun utk frh tak?
Heee~

:P

Cutiesifa said...

teruterubuzu:

not soo tahniah lah coz bkn keje yg diidamkan pun..but thanks..tahniah sbb dpt keje gak kan :)

emei lah blanje siqah dulu :p

Cutiesifa said...

Ms.Independant:

bos i suka bg diskaun tau frh..selama 5 hari keje, mmg diskaun je kejenya..haa maknanya frh pun de diskaun lah..dtg2 compem diskaun :)

p/s: bos kena byr gaji lebih ni sbb promote kedai dia..hihi

Cutiesifa said...

ayunik:

slow but not steady :)

LuVidA^^ said...

ala....eskim yg singget tu ke? namo...nk big mac =p

Cutiesifa said...

eh ida..kt kena diet..mana leh mkn big mac :p

oklah up sikit..aiskrim McFlurry(betul ke eja ni)..hihi..