Monday, October 5, 2009

Rugi beli..

Pagi tadi masa pergi kerja, aku singgah di kedai buku. Nak mencari CLEO tapi still takde lagi untuk bulan nie. Tiap hari mesti aku singgah kedai buku tu.
Nak dijadikan cter, tadi singgah aku p la bahagian majalah artis. Then terpandang kan majalah ni::


Aku terpaku tengok muka depan majalah ni.
Serious, dorang dating??? Biar betul!! Ohh Robert & Kristin!!!
Jadi disebabkan nak tahu love story mereka, aku pun terus grab majalah ni dan pergi kaunter nak bayar.
Tanya2 harga, mak cik tu pun cakap. RM15.50.
Aku terkejut gler. Mahal gler majalah ni. Tak sangka mahal camni. Then, baru aku perasan tag harga kat sisi kiri majalah ni.
Ish kenapalah aku tak perasan harga mahal tu?
Nak x nak, kena bayar jugaklah. Tak kan nak kata tak nak lak tiba2.
Tgh jalan meneruskan perjalanan ke kedai, aku berfikir.
Kenapalah aku beli majalah ni? Kenapa aku tak tunggu malam dah balik kerja nanti, then google pasal love story dorang. Sure berpuluh2 ribu result kuar.
Ish, rugi sangat!!! Dah bertahun aku tak beli majalah selain CLEO tapi ni bila beli mahal sangat pulak.
Dahlah isi majalah pun tak best. Kisah Edward & Kristin pun bukan drpd mereka sendiri. Drpd orang2 yang dipercayai je. Lagilah aku rasa rugi..
Dan, harga majalah ni sama dengan harga lunch untuk 3 hari tau.
Dahlah tengah berjimat ni. Cehhh..

Tu lah, lainkali fikir dulu!!!


28 comments:

LuVidA^^ said...

kadang2 time nk beli, kite x pk pon....lg2 majalah...nmpk je gosip...pantangg...terus beli..hikhik...

Ries Lee said...

dun judge a magazine by its cover...
kan x best..
huhu...

Fatt Chin Choy said...

tu ler
baik belanja aku makan
tak rugi
lalala

JMR said...

suka last part tu, pk dulu sebelum beli..:-)

ZaaRz said...

hehe, takpe.. dah beli, kene bace ajelah.. kalau tak bace, bertambahlah ruginye nanti...

p/s : janganlah kamu berada dalam golongan orang-orang yang rugi.. :P

♥ayudeadwish♥ said...

len kali beli dik cerdas (shin chan) je.. baru RM4.80.. huhuuu~~ lae besh.. tapi aku pon cedey coz pelukis komiknyer da mati bulan lepas...

Ms.Independant said...

Try la jual balek online...
Manetau ade peminat fanatik dorang yg nak... weeee~

:P

tinta kasturi said...

salam cute,
pekabar?

barang yang lepas jgn dikenang..

he he

jemput baca new n3 at my blog ek..

k comey..

cinta lea ixora said...

hehe.. btl tu.. len kali pk dlu.. huhuhu.....
pas raye ni pokai n tgh berjimat gak ;p

Cutiesifa said...

Luvida:

haa tu lah..mmg x pk apa dah masa tu..pk nak tahu apa kisahnya je..aii jgnlah wat lagi pasni :)

Cutiesifa said...

Ries Lee:

betul2..luar je nmpk best tp dalam hampeh..huhu..

Cutiesifa said...

Fatt Chin Choy:

kalau blanje kau aiskrim kacang merah yang seringgit tu mmg takkk rugi..hehe..atau pun choki2..haa mana yang kau nak? :D

Cutiesifa said...

JMR:

ayat tu dari dulu tahu..tapi masalahnya tak dipraktikkan..pasni mmg kena pk dulu :)

Cutiesifa said...

ZaaRz:

dah habis baca pun..semua benda i baca tau..artis yg x minat dan x kenal pun dah jadi tahu kisah mrk..mahal punya pasal..

mtk2 dijauhkan drpd orang2 yg rugi itu :)

Cutiesifa said...

ayudeadwish:

aku x minat shin chan lah..upin & ipin suka..hehe..

ko mmg peminat ni..sampai pelukis komik meninggal pun kau tahu..itu tandanya kau kena tukar komik lain kot :)

Cutiesifa said...

Ms.Independant:

idea yg bernas tu..hehe..tp kan frh, rasanya sume org dah tahu kisah ni..i je baru nak tahu..so jual pun tak laku..

simpan jela buat kenangan..kenangan lah sangat :p

Cutiesifa said...

tinta kasturi:

i sihat je..

duit yg lepas jangan dikenang, jika dikenang bertambahlah rasa ruginya :)

i'll read ur entry k..sori x smpt nak jenguk blog u lagi..

Cutiesifa said...

cinta lea ixora:

mmg pk betul2 pasni..jgn duk termenung kat kedai tu pk punya pasal dah lah..pak cik kedai pun bengang nanti..hehe..

ixora, sama2lah kita berjimat..sesungguhnya berjimat itu amalan yg mulia :D

LuVidA^^ said...

tapi....sumtime kene gak beli mag ni..
lagi feel nak bace sebab bole selak N belek..
kalau bace kt skrin PC....da rase lain da.. huhu~

The Hobbit Frodo said...

huhuhuhuhuhu ...

majalah ni kdg tajuk jer gempak tp xder isi ... contoh "fasha sanda perempuan jalang" bila baca "fasha sanda perempoan jlg dlm drama terbaru lakonan nyer" ... huahuahua

eked said...

wuawuawua...
kalu sy ah..mao pengsan hbiskan 15.50 tok st magazine yg tentu2 xtentu2 ecnye cam hampeh..
hehhe..
len kali usha btol2 au...jgn ikt at...rugi..heheh

Cutiesifa said...

Luvida:

mmg lg feel bc mjlh drpd pc, cam baca paper gak..leh je beli mjlh tp biarlah harga berpatutan :) setahun sekali ke beli..hihi

Cutiesifa said...

The Hobbit Frodo:

hahahaha..
betullah u..selalu gak kena camni kat paper..dah hbs bc wat geram je..ingatkan betullah..tambah lagi kalau tajuk fasha sanda tu..hahaha..

wartawan pun pndi nak lariskan mag mereka, kt ni kena pandai memilihlah sbgi pembeli..ye x?

Cutiesifa said...

eked:

akan diingat eked..jgn ikut hati..huhu
eh kalau u pengsan ada org angkat x? :D

fhad said...

hahah... da bli nak wat camne kan? so terppaksa lah... len kali pinjam je ngn makcik kedai tu... erm if kamu free undi my entry indahnya putrajaya dekat www.blogforft.com ok.. hihi

Cutiesifa said...

fhad:

dah lama i pnjm kalau boleh pnjm tau..sape nak membazir kan..
insyallah..i akan undi entry u eh :)

Melz said...

haha baik beli coki² 5 bakul..hehe duk pulun coki² jer

Cutiesifa said...

tahu xpe.sy leh buat kenduri choki2 kat rumah tau..haha..
sedapnya choki2..nak belilah nanti :p