Saturday, February 20, 2010

Yuhuuuu!!!

Pergilah wahai habuk2 yang sudah berleluasa di blog ku ini. Ngee~~

Apa yang aku buat selama beberapa minggu ini sampai aku sudah melupakan @ tak berapa ingat yang aku ada blog??:D

Aku sudah mula berpraktikal & kerja & blaja di Scope International, a company under Standard Chartered Bank. Aku busy di tempat kerja, pada mulanya aku jadi penolong Pa'an untuk menguruskan budak2 SIMA. Lepas seminggu aku kat sana, aku diminta join SIMA oleh Ms.Fazleen. Dah dia bos aku, aku ikut jela. Lagipun ini peluang aku jugak untuk belajar pasal banking.

Jadi sekarang, aku jadi pelajar SIMA dan dalam masa yang sama masih membantu Pa'an. Kesian tau kat Pa'an, banyak sangat kerja dia. At least aku tolong sikit pun jadilah. Ringan jugak beban dia kan. Hope soo lah Pa'an ye :) Haa sekarang, aku belajar dalam banking, tapi aku belajar pasal CMS (cash management service) je. Blaja pening jugak, nanti dah ojt maybe orait kot. Praktikal lagi kita nampak apa yang kita buat berbanding baca note kan.

Aku masuk kerja jam 9am - 7pm. Kadang2 balik lambat jugak sebab banyak kerja dan ayah pun kadang2 datang lambat. Sekarang, aku berulang alik dari rumah ke Bukit Jalil. Insyallah bulan 3 nie, deparment payment akan ditukarkan ke PJ, so dekatlah sikit. Aku pun boleh pergi naik bus je, tak yahlah nak susahkan ayah hantar n ambik aku. Huhu.

Itulah cerita ku skrg. Balik kerja penat, lepas tu, ada test je pulak. Jadi, aku hanya online FB sahaja. So pada sesiapa yang rindukan aku, FB lah aku ye. Ngee~~~

Nanti aku cerita lain pula ye :)


6 comments:

Quon quon said...

yeay!finally di update!

Ah Fatt said...

uik. ko keje banking rupanya
bukan ko belajar perubatan? hmm

ziha said...

wah keja, praktikal n belajar? 3 in 1 laa..he3 seronok tak kt tmpt keja?

Cutiesifa said...

Quon quon:

yeay!! :D

Cutiesifa said...

Ah Fatt:

hoho, bila pulak masanya aku blaja medic nie..aku student sports sc lah ah fatt..n now keje under banking pulak..jauh benor tersasar aku nie..haha

Cutiesifa said...

ziha:

ya 3 in 1..cdg nak tmbh jd 4 tp x tahu apa lak..hehe
seronok kat tmpt keje, even multi tasking gak, tp okaylah as long as working envi best!!