Thursday, April 1, 2010

Silalah berhenti merokok!!

Hari ini dunia digemparkan dengan penemuan terbaru Professor Simon yang mengatakan “Rokok mengandungi sel darah babi”.
Aku terkejut mendengarnya. Selama ini, memang semua dah sedia maklum dalam rokok tu terkandung pelbagai jenis bahan kimia yang memudaratkan, tapi tak pernah pulak terfikir rokok mengandungi bahan yang diHARAMkan.
Sudahlah, mostly smoker adalah orang Melayu@Islam!! Setuju tak??

Walaupun perkara ini masih dikaji, tapi pada perokok di luar sana, sila2 lah berhenti merokok.

Udah2 ler tu. Letihlah tengok asap berkepul2 nie.
Kalau menyegarkan takpe jugak, ini lagi menyesakkan dada je.
Mencemarkan udara yang aku sedut tiap hari. Hoho

Pada 3 lelaki dibawah, anda diwajibkan berhenti merokok!!

- Kekandaku (Angah)
- Adindaku (Anjang)
- Kekasihku yang sudah start merokok balik, Huh (Aliff)

agak2 mereka ini akan berhenti ka??Huhu






9 comments:

ziha said...

ohh yeke? tatau pon? tp bagus gak bile tahu de mende haram dlm rokok tu..so nt dorang mestila benti klu dorang tu Islam.

Sophon Charoenpura said...

X percaya lah kalu Metro.. Cari sensasi je.
kalu quote dari Utusan baru saya percaya.

eyes143.. said...

huhu.. akn bg efek dkt perokok ker? sdgkan letak gmbr kanser dkt rokok pn perokok still beli.. =[

Cutiesifa said...

ziha:

tahu xpe..
ada kat metro..
hope benti lah :)

Cutiesifa said...

Sophon:

sy percaya je semua akhbar kat malaysia nie..tak kan dorang nak menipu kot..dah tahu rakyat malaysia bergantung pd dorang untuk tahu isu semasa..

Cutiesifa said...

eyes143:

x tahulah akan b'kesan pd perokok @ x..tapi nie dah libatkan bab haram dan halal..so maybe akan beri kesan pada mereka..klu x beri kesan jugak, mmg perokok tegar lah jwbnya..hoho

fiza said...

yer..dan post ini ku dedikasikan buat kekasihku juge!huh dah lebih dari berbuih mulut ni bising suh benti!!eee angin aku~~

Cutiesifa said...

haha..
samalah aku pun..ingatkan dah betul benti tp rupanya hisap balik..ish, kalau dia merokok, mmg pastu dh x dekat dgn dia lah..bucukkk!!!huhu

AkU said...

hmmmmm~~