Monday, July 27, 2009

True Farm

Masih ingat pada cerita mengenai aku first time berkebun dan menanam serai??
Kini serai yang aku tanam telah naik subur :) Dan serai yang aku tanam lagi subur drpd serai yang ayah tanam. Hehe.
Bangga gak sebab first time kan walaupun tanam serai senang lah sangat.


Serai kak lang *aku*

Serai ayah
What difference?


Aku suka gambar ni :p
Actually mama dah delete gambar ni tapi aku ambik balik.
Comelkan? :p

Cakap pasal bercucuk tanam ni, kadang2 orang kata 'tangan panas' tak boleh tanam apa2. Comfirm tanaman tu mati. Tapi terbukti kini tangan aku 'tangan sejuk'. Haha. Entah betul ke istilah tu pun tak tahulah.

p/s: Di FB, aku ada 2 ladang baru :) Selain FarmVille, aku pun main FarmPals dan Barn Buddy. Ada lagi tak application main tanam2 ni? Seronoklah. Tambah lagi for orang yang tak ada kerja macam aku ni. Lagi selalu lah jenguk ladang :)

4 comments:

mr. carl arif said...

peh.. lagi 20tahun baru dapat hasil, serai tu.. ;)

SiQaH said...

xpelah.biar lambat asalkan berhasil.hehe
tp x la smpi 20 tahun awk.
berjanggut nak tunggu :p

sYukCurZ said...

aku br bercucuk tanam di fb uhu

SiQaH said...

ooo bercucuk tanamlah.
best..