Monday, August 31, 2009

Merdeka Day

Pecah rekod, hari ini lepas sahur tak tidur balik. Semata2 nak tengok sambutan merdeka :)

Sokong tema "Satu Malaysia"

Proud to be Malaysian

Sambutan merdeka tahun ni diadakan di Dataran Parlimen dan hanya 40 minit saja sambutan kali ni. Sangat singkat. Huhu. Baru seronok tengok dah habis. Sebab ramadhan kan, penat sihh sapa yang masuk perbarisan. Tak kan nak buat lama2. Bagi aku, tak best sikitlah coz aku nak sambutan merdeka diadakan di Dataran Merdeka. Baru kena. Tapi tak apa, only this year maybe.

Apa yang best pasal sambutan merdeka?

Aku sangattt semangat tunggu sambutan merdeka untuk melihat Perbarisan Askar Melayu Diraja (tu je ke nak tengok?). Suka sangat tengok tentera kawad. Walaupun dah selalu tengok dan perbarisan sama je tiap tahun tapi still best. Aku ni kalau tengok tentera kawad, memang static je. Tak bergerak dan berkelip mata pun. Cehh tak berkelip mata tu tipu sangat. Hehe. Yang pasti, best!!

Then, nyanyi lagu kebangsaan. Satu Malaysia, Jalur Gemilang, Malaysia Tanah Air ku. dll. Sambutan camni lah baru aku nak nyanyi. Kalau tak, tak ada nyanyilah deh..

Ingin ucapkan,

Selamat Menyambut Kemerdekaan ke-52
Sesiapa yang masih tidak rasa merdeka, merdekakanlah diri anda.
Aku ni dah merdeka ke?


6 comments:

––––•(-•.cik.•-)•–––– said...

wahahah.
samo la..
suke gak tengok unit uniform ni kawad2..
cam smart jek..
ur aliff xjoin kawad ke??.
hikhik.

(:

Cutiesifa said...

mmg smart ma..
suka betul tgk tentera kawad ni..
sume org nampak handsome je..haha

ooo my aliff x join kawad lah.
dia cuti :)

iza iziana hasan said...

semangat tol merdeka dlm diri awk..
hehehehhe
anyway,slmt hari merdeka :)

yoro okino said...

uishh semngat giler
huhuhu

Cutiesifa said...

setahun sekali nak smgt pun ;)

LuVidA^^ said...

salam merdeka..thx singgah blog ida..
:)