Wednesday, September 9, 2009

F4 Special Edition Music Drama

Masih dalam mood Boys Over Flowers :D

Cari2 video BOF, terjumpa pulak dengan ini..

The F4 Special Edition Music Drama @ After Story.

Music drama ini ada 4 episod yang menampilkan setiap ahli F4. After story maksudnya apa yang terjadi pada mereka selepas 5 tahun drama BOF habis.

Hanya consists of total 25 minutes of 4 episodes. Kejap sangat, tak sempat nak lepas rindu pun. Dalam music drama ini, ada 9 lagu dan antaranya dinyanyikan oleh the actors themselves (Jun Pyo, Ji Hoo, Yi Joong, dan Woo Bin, masing2 ada satu lagu yang dinyanyikan sendiri.

Here the sinopsis drpd aku pasal each episode. Sape yang tak tengok lagi, boleh klik je link yang aku bagi okay.


Episod 1: So Yi Joong


Watch here

Kim Bum has killer smile lah. Hehe. Episod ni banyak ulang saat2 Yi Joong bersama Ga Eul. Yang best, the last part.

Yi Joong: Ga Eul, would you like to be my flower forever?

Yes!! Sure!! Aku yg jawab. Haha

Tapi, Ji Hoo sunbae tak ada dalam episod ni..


Episod 2: Song Woo Bin

Watch here

Woo Bin kecewa ditinggalkan kekasih. Kecewa dan bermain2 dengan robot. Banyak ulang dari BOF drama jugak, cuma last part, Jun Pyo dan Yi Joong datang bawak kek.

Still, Ji Hoo tak ada..


Episod 3: Yoon Ji Hoo

Watch here

Apa nak dikata? Selepas 5 tahun pun, Ji Hoo still loves Jan Di. Aiyoo find other girl lah. Lama tu 5 tahun. Hope he will have happy ending too in BOF: Season 2. Aku nak tengok life dia happy dgn orang lain, tapi last2 tengok dia sedih gak. Cehhh..


Episod 4: Goo Jun Pyo

Watch here

Yaa episod inilah yang paling aku suka!!! :D Goo Jun Pyo made cookies for Jan Di (even Jan Di tak ada dalam episod ni). Sangat comel cookies yang dia buat dan sangat comel bila Jun Pyo pakai apron dan sangat comel bila tengok Jun Pyo buat cookies. Bape banyak comel dah? :p

Dan aku paling suka lagu dalam episod ini jugak. Sweet even aku tak faham. Dan Lee Min Ho nyanyi tau. Tajuknya My Everything :)




12 comments:

LuVidA^^ said...

amboi..minat cte korea ke ni?
minat f4 ek..
ida kureng cket la...korea2 ni..emm..

Cutiesifa said...

x la..
kita x suka cter korea sgt..
suka cter jepun je..
cter ni pun, kawan cakap best..tu yg try download tgklah..
nasib baiklah best..hehe

cter korea lembab pastu episod byk2..tu yy kwn cakap best baru lah nak try tgk.if x, baik layan jepun kesyganku..hehe

ayunik said...

teringat zaman skola dulu fanatik sangat nga f4

Cutiesifa said...

i br nk fanatik skrg..F4 japan n korea je..taiwan x nak..

ai@reel said...

suka gak tgk cite kore or japan...layan feeling

Cutiesifa said...

yup..betul..kdg2 terlebih layan pun ada..

MissXyanne said...

i prefer japanese movies.
korea mcm JAMBU sangat.
hihi.
tp kalau bosan layan je gak.
babe, kt sni cd murah la. u leh pesan cd jugak besides kebaya.
i pelanggan tetap kdai cd tu. satu dvd rm2 shj.
(aku da mcm anak tukang pirate jer)
haha...

Cutiesifa said...

i pun suka cter jepun lg..
cter korea ni sambil je..dah kawan i kata cter BOF ni best, tgk jela..hehe

oo kat sana dvd pun murah eh..
i download je cter jepun, korea.
movie bi, indon, & sbginya yg x download sgt..
ada byk movie ke kat kedai tu?

xpe2 u jd ank tukang pirate pun..
i suka..haha

MissXyanne said...

cite bi, korea, jepun sume ada. lu mintak je. sume wa bole provide.
kahkahkah

Cutiesifa said...

dah ada gaya anak tukang pirate ni..haha..
nanti aku pk kan yukkk..
u ni leh buat bisnes tau..hehe

MissXyanne said...

mmg nk berbisnes. tp xde org kt msia nk tlg i. kalau x da lame i buat. ngah nk mintk kwn i tlg ni.... kalau dia nk i on je. ehe

Cutiesifa said...

mmg otak bisnes ni..
bagus2..org rajin wat bisnes ni boleh kaya tau..
i doakan u jd stat bisnes..
bisnes jual kebaya n dvd dulu lah..hehe