Thursday, September 10, 2009

Sakit perut itu sakit

Hari ini berbuka puasa dengan bihun goreng singapore.
Sampai Singapore je aku pergi, teringin jugak nak masak bihun goreng china. Jauh sikit.
Ada ke?
Sape tahu bagi resipi :p

Sepanjang 20 hari puasa, baru 3 kali menu berbuka puasa di rumah ini bukan makanan ruji di Malaysia, iaitu NASI.
Hari tu, buat mee kari dan hari ini buat bihun goreng pulak.
Dan hari tu jugak berbuka puasa dengan Maggi kari.
Uiishh tiba2 teringin. Nak tahu tak apa punca yang aku teringin makan Maggi tu?
Haa drama Boys Over Flowers tu lah.
Tengok2 ada part Jun Pyo makan ramyun (ntah betul ke aku eja ni) yang macam maggi.
Terus teringin makan maggi.
Sudahnya berbuka dengan maggi lah malam tu :)
Lagipun, aku dah jemu makan nasi.
Walaupun camtu, aku mesti makan nasi at least sekali sehari, sebab kalau tak, perut aku akan sakit. Sakit sangat mengalahkan sengugut.
Tu lah perut dah biasa terima nasi je.
Walaupun sekarang aku sudah jumpa losyen untuk hilangkan sakit perut, tapi aku still tak nak sakit.
Sementara nak hilang sakit tu, sengsara jugak oiiii..

Mari aku perkenalkan losyen ajaib itu. Hehe
Losyen pengubat sakit aku adalah:
Losyen Pati Halia!!! :p
Orang guna nak kempiskan perut bla bla bla, aku guna untuk hilangkan sakit perut.
Tapi serius lah, losyen tu bagus tau, sengugut pun boleh hilang.
Betul. Aku guna untuk sengugut jugak. Tapi gaya aku sapu losyen, kena sambil baring.
If duduk, tak berkesan losyen tu..

Kesimpulannya:
belilah Losyen Pati Halia :p






8 comments:

LuVidA^^ said...

mujarab ke...
ala..
semalam senggugut....lupe ade losyen tu!
cesss...
da kene tggu next peod :P

Cutiesifa said...

bagi i mujarab..
pakai masa baring lah..
i pnh guna sambil duduk x berkesan sgt..
u cuba lah..
tunggu next month eh..hehe

teruterubuzu said...

ramai orang kata losyen itu bagus..
nak cubalah..

Cutiesifa said...

cubalah..
hope bagus tuk emei gak..

Ms.Independant said...

Frh pon pena rase camtu...
Mase tgk stairway to heaven.
Klo tgk dorg mkn mee bersOs itam likat tue... perghhh!
Lagi mengugat iman!
Cedap gle nmpk! Huhu ^_^

Cutiesifa said...

pastu teringin nak makan kan..
hehe..
drama jepun, korea mmg selalu tau ada scene makan2 ni.
makan yg cam maggi yg x leh tahan tgk tu..
bila part dorang hirup tu, pergghh mmg nampak sedaplah..
terus nak makan maggi.
byk kali tgk lagi byklah terasa nak makan maggi..
bahaya ni..
tp x lah makan maggi tiap kali teringin nak makan..
so x bahaya sgt..hehe

LuVidA^^ said...

ooo...kene baring ek...
2 ari lps kn..
ida juz letak laptop ats pewot.
buat mcm tungku..mmber bg idea..
sbb aritu mmg skt gle peod pain.
:(

Cutiesifa said...

letak laptop berkesan x?
if berkesan okay je..
yg penting skt hilang, kurang sikit pun jdlah..

losyen ni br tahu gak tahun lepas..dah losyen pun br kuar kan..
kalau x dulu, tanggung jela..aduhaii..rasa nak marah org je kalau kaco masa tgh sengugut tu :D