Thursday, September 10, 2009

Sekian Lama Ku Simpan Tag Ini

Tag by cinta lea ixora. Baru berkesempatan mahu menjawabnya. Maaf di atas kelewatan ya ixora. Jawab jugak. Hehe.


Nyatakan 3 fakta tentang kamu yang orang lain tak tahu


1) Cita2 aku sentiasa berubah masa kecik

Boleh panggil cita2 ke? Hehe. Okaylah, lebih kurang kpd 'aku nak kerja apa besar nanti?'. Dulu masa kecik2, aku pernah nak kerja kat kilang sabun, pastu kilang karangkraf. Haa nanti boleh dapat novel free :p Aku nak kerja kat dua kilang ni sebab dulu arwah mak pernah kerja kat sini. Selalu lah petang2 nak pergi ambik arwah mak, so kena tunggu kejap. Tengoklah arwah mak buat kerja. Cam menarik je kerja kat kilang sabun & karangkraf. Tu yang aku pernah kata, 'nanti besar, kak lang nak kerja kat sini lah mak'. Hehe. Tambah lagi kat kilang karangkraf tu, best tau. Selain dapat novel free (novel yang reject lah, but still boleh baca), ada buat hari keluarga & bos pun baik. Sekarang kilang tu dah tiada di Subang ni. Pindah ke mana pun tak tahu lah.

Pastu, aku nak jadi penyanyi pulak. Haha. Selalu ambik botol air atau apa saja yg boleh dijadikan mic tuk aku menyanyi. Lagu paling suka dinyanyikan lagu siti nurhaliza lah. Dulu masa aku duduk TUDM subang, aku selalu melalak sorang2 dalam bilik dengan botol air sebagai mic. Hehe.Konon2lah aku ni penyanyi tersohor macam siti dan ramai gler audience tengok aku. Nyanyi siap nari tau. Hehe


Pastu, aku dah besar sikit, barulah cita2 betul ni nak jadi doctor. To be exact, a surgeon. Last2 hampehh. Tak jadi pun. Haha


2) Aku selalu tersilap sebut perkataan

Masa kecik2 dulu, aku selalu tersalah sebut perkataan. Contohnya, terowong aku sebut telolong, garfu aku sebut garplu. Haha. Sampai sekarang, kadang2 family aku cakap pasal benda ni. Tambah lagi kalau lalu terowong karak tu :p


3) Berangan jadi puteri yang baik hati dan dihormati.

Waa macam bagus je dengar kan. Hehe. Masa kecik2 dulu, aku selalu berangan jadi puteri. Bukan puteri drp keturunan diraja, tapi puteri yang disayangi dan dihormati dan juga sering menolong orang dalam kesusahan. Pendek kata, aku nak jadi puteri yang ke seluruh dunia untuk membantu orang susah. Kira buat charity work lah. Aku suka kerja camtu. If aku kaya dan ada segalanya, akan ku bantu setiap orang yang susah. Tak boleh tengok orang dalam keadaan susah. Sedih sebab tak dapat nak bantu. Huhu

Itulah antara benda yang orang tak tahu. Semua zaman kecik2 dulu. Hehe.

Sape yang terasa cam nak jawab tag ni, ambik jela ye..


8 comments:

cinta lea ixora said...

maceh sudi jwb..hehe... nk jd puteri yg baik hati tu bgs.. leh tlg org n wat amal jariah ;)

MissXyanne said...

na jd pwincess jugak!!!
waa mcm besh je cite psl cite2.
na curik laa..
lalala

ansaree said...

telolong? sangat comel.. :P

Cutiesifa said...

cinta lea ixora:

mmg bagus kalau jd puteri, leh tlg org.tp x jadi pulak, tlg diri sendiri jela :)

MissXyanne:

pencuri ni baik hati..
bgth pulak tu nak curi..
x pnh jumpa pencuri cmnie..haha
jwb tag ni ya..

ansaree:

hehe...
comelnya masa kecik2 dulu..haha
thank u :D

LuVidA^^ said...

huhu...bes ek kalu keje kt karangkraf..ley dapat novel n remaje :P

lalu kerowong karak gak ek..
ngee :D

Cutiesifa said...

semua novel n majalah leh dpt free tau..mmg bestlah..bygkan betapa byk boleh jimat duit..hahaha

if nak blk kg, lalu telolong karak :D

imHepPie said...

kalo da jdi penyanyi nnti nak otograf...

Cutiesifa said...

hahahahaha..
gelak besar dulu..
boleh je..
u la org 1st yg akan i bg otograf
sbb u je yg mtk :D