Sunday, September 6, 2009

Hari Ini dan Semalam

Hari ini:

Buat kuih kedua:

Kuih siput

Kerja aku, mengentel tepung yang sudah diuli untuk menjadi siput.
Ayah kata aku gentel besar2. Patutlah cepat siap.
If ayah yang gentel, memang kecik comel2 je.
Apa anak dara buat gitu gayanya?

Hari ini jugak, berbuka puasa dengan Aliff. Tidak disangka dia datang.
Tiba2 dengar bunyi loceng, ingatkan sapa lah yang datang, tengok2 muka Aliff tersembul kat pagar. Hehe
Aku sakit belakang. Sakit tulang belakang. Nak gerak pun payah tau. Bila gerakkan tangan, terasa mencucuk kat belakang ni. Huhu.
Pagi tadi bangun tidur, baru rasa sakit. Rasa macam kesan dihempap something yang kuat dan berat.
Mengadu kat Aliff, tu yang tiba2 dia datang :)
Melawat orang sakitlah kononnya. Hehe
Thanks ya baby for coming. Miss u already la ;)

Semalam:

Aku pergi ke Perpustakaan Negara.
Bersemangat ni nak ikut Aliff ke sana.
Maklumlah orang tak pernah masuk Perpustakaan Negara.
Sampai je sana, aku pergi merewang ke rak2 buku, kot2 jumpa buku menarik, tapi hasilnya nothing.
Tempat yang kami duduk tu banyak buku art dan entah apa2 lagilah.
Akhirnya, aku ambik novel.
Pastu baru tahu yang tak boleh pinjam novel kat situ.
Terus tak ada mood nak habiskan baca novel tu.
Dah best jalan cter novel tu. Rugi2 tak boleh habiskan.
Aliff ada tujuan ke sana, yang aku ni konon nak teman dia, last2 aku yang boleh mati kebosanan kat situ.
Aliff memahami kebosanan aku. Hehe.
Cepat2 dia siapkan keje dia dan pastu kami pun keluar jalan2 dan balik jam 5 pm.
Tak nak balik lambat2, nanti jalan jam.
Kesimpulannya semalam:
Aku tak nak pergi Perpustakaan Negara lagi.





11 comments:

MissXyanne said...

dulu mase i kcik (mcm bsa sgt je skrg. haha), tiap 2minggu pergi perpustakaan negara tau. beesh!!
kalau tmpt knk2 mase tu warne warni.
huhu.
pastu bile da form 1, takle msk tmpt knk2 da.
tp boleh je pinjm novel kt tingkt 1 tuh. tingkt 2 i xpnh naik. biase org discussion kt situ dan buku dia aneh2. u pergi kt tingkt mane ni?

Ms.Independant said...

Wah!~
Sungguh rajen wat kueh raye...
Klo frh, kueh tunjuk je ar jwbnyer!
Lalala~

:)

Cutiesifa said...

MissXyanne:

dr kecik u dah g perpustakaan negara ek..malunya i umo 23 br nak g perpustakaan..haha
i g tngkt 3..tingkat 1 tmpt daftar tu kan,tngkt 2 dah ramai org..mostly sume meja ada org..
oo boleh pnjm novel kat tngkt 1 ke?novel camne tu?i jumpa jugak novel kat tngkt 3.novel mmg letak asing2 eh?waa tanya u ni macam u pustakawan dah ni..hehe

Cutiesifa said...

Ms.Independant:

hehe..rumah i pun ada kuih tunjuk jugak..biasa biskut2lah tunjuk.
nanye mama i yg rajin sgt.i ni penolong tetap yg setia je.hehe..if i buat tat nenas je cukup..tu lah yg gemarr sekali ;)

♥ayudeadwish♥ said...

nga~~ lapar perut ku tgk kueh sipot tu.. nenek aku pon suka wat kueh sipot.. tapi cucunyer ni sik bantai je kuah dia sampai tak sempat nak idangkan kat tetamu

Cutiesifa said...

kau dah habiskan kuih tu, ada tolong buat balik x?sure x lah ni :D
nenek kau redhakan je kau habiskan kuih dia..tahun ni kau habiskan lagi eh..hehe
tapi kan, apa sje yg nenek, atok buat mmg sedap..dapat kat aku pun,aku bantai semacam je :)

Chan said...

Jalan-jalan ke perpustakaan yaks..
Kayaknya seru dengan tumpukan buku..

Huhu..

Cutiesifa said...

haah jalan2 ke perpustakaan, 1st time n maybe x g lagi kot pasni :)
emmm apa maksud kayak ek?
seronok tgk buku byk2 :D

LuVidA^^ said...

nak jugak...kuih siput....sedap kunyah taim tgk tb....mase raye....huhu...mau abes 1 balang....

cinta lea ixora said...

kuih siput...!! waahhh.. dh wat kuih utk raye ker?? bestnyerrr

Cutiesifa said...

Luvida:

haa tahu xpe..kuih2 goreng ni mmg sedap dikunyah masa tgk tv..sedar2 dah hbs kuihnya..nak, mehlah dtg ambik..hehe

cinta lea ixora:

dah buat dah..dah lebih 15 ramadhan so stat wat kuih lah :) mama i kata stat je, stat lah ye.hehe