Saturday, October 24, 2009

I'm Online :D

Salam everyone!!!
Apa khabar?? Hehe

Akhirnya dapat juga diriku online :p
Di Teluk Batik Beach Resort ini ada disediakan wireless tapi cuma ada di lobi saja. So kena berangkutlah laptop untuk online.

Weekend minggu ini cuti. Tapi aku tak pergi ke mana2 pun. Pantai pun tak cecah lagi. Well 2 bulan kat sini kan, banyak masa lagi. Setakat seminggu di sini, program best!! First facilitator namanya En.Farid dan aku suka modul dia yang bertajuk 'Achieving Personal Excellence'. Sangat seronok!!

Aku tinggal dalam bilik hotel. 6 orang satu bilik hotel. Okaylah jugak resort ini. Not 1st class tapi syukurlah. Makan pulak 5 kali sehari. Memang bertambahlah berat badan duduk sini :D

Seminggu kat sini jugak, muka aku dah tumbuh ruam2, kering je, nak senyum pun payah. Gatal pulak tu. Geram je nak garu. Huhu. Tak tahulah apa sebabnya. Cuaca panas @ sebab i changed my face product. Tapi diriku rasa cuaca panas sebab kat tangan pun ada jugak begitu. Yang tak tahan kat muka!! :(

Okaylah. Setakat itu sahaja kali ini. Nak buat benda lain pulak.
Kepada semua, take care ya!!




14 comments:

~sRatOmeY~ said...

Sadik aku dah habes GEMS. Now training kat Standart Chatered.

Ries Lee said...

huh, best la plak..

ansaree said...

bes nye dapat pergi pantai.. have fun yah.. :P

Fatt Chin Choy said...

company saport ke?
best giler

ziha said...

wahh..best ke kat sne?
nanti share2 la pngalaman kat sne..
mane th nt thn dpn kite plak g..

MissXyanne said...

u pkai sunblock tak?
dlu i fikir sunblock utk puteri lilin je.
tp when i masuk dermatology department, dokter ajar i.
tak perlu produk mcm2.
cukup pg2 u pakai sunblock 30 minit sblm kluar dan mlm pakai mosturiser.

now jerawat i pon dah kurang taw.

err... teriklan la pulak.
sorry..

p.s. windu kamu!

cinta lea ixora said...

waahh... mcm best je.. huhu...
hm..nnt g cek nape jd cmtu..maybe xthn ngn cuaca kt situ.. ;)

Cutiesifa said...

Sratomey:

who's sadik??
insyallah..x tahulah mana dpt prak nanti..redha jela :)

Cutiesifa said...

Ries Lee:

memang best ries lee!!!
aktiviti mmg padat tp oklah.lama2 badan ni pun dah immune rasanya :)
u x nak join ke?nanti applylah for next year..

Cutiesifa said...

ansaree:

kt dah mandi pantai mg lepas...hehe.
syok!!lama betul x mandi pantai :p

Cutiesifa said...

Fatt Chin Choy:

not company..
government yg support :)
GEMS under government..

Cutiesifa said...

ziha:

best!!
walaupun ada gak modul yg x suka, tp still best duk cnie..
ada masa nanti i cter pasal pengalaman di sini ye..
tunggu :D

Cutiesifa said...

MissXyanne:

i x pakai sunblock pun..just pakai krim siang n malam be4 tido pakai krim jugak..krim tu SPF24..kira sunblock ke tu?hehe

skrg ni bibir i kering lagi..mengelupas..aduhaiii..panas + elergic sbb tukar lipbalm gamaknya..

p/s: rindu kamu jugak!!!

Cutiesifa said...

cinta lea ixora:

ada yg best, ada yg kurang best :)
elergic tambah lagi dgn cuaca n kurang minum air..dah biasa nanti oklah nt :)