Tuesday, December 29, 2009

Kembali sebentar

Salam semua..

Aku sudah 4 hari kembali ke Subang. Tapi tak boleh online sebab internet di rumah tiada.
Sebab apa tiada internet??
Sebab bil bulan lepas tak dapat, bulan ni pun tak dapat lagi. Jadi ayah tak g bayar bil untuk 2 bulan ni. Disebabkan tak bayar bil, line dan internet telah digantung. Ayah aku sudah tidak puas hati dengan telekom n apa2 jela sebab hantar bil 2 bulan sekali then terus nak kena bayar la tu jugak.
Ayah sudah mengeluarkan bunyi untuk terminate streamyx. Huwaaaaa!!!! Aku sayang streamyx!!!
Tapi, sekarang aku kena mengkaji pulak pasal broadband.
Bagi pendapat korang, broadband apa yang bagus ek? Bagus disini dalam erti kata high speed & affordable.
BOleh bagi suggestion?


Sebenarnya, banyak benda aku nak cter pasal 2.5 bulan aku kat Teluk Batik untuk GEMS program. Insyallah akan diupdate pasal GEMS dan akan diupload gambar2 GEMS. Banyak gler gambar. Tak sangka kami memang suka ambik gambar :D

Pendek kata, for me, GEMS program is the best. NOt toooo best but it's still good. Its not confirm that you will get a job after GEMS, but the experience you had during GEMS is soo much useful & memorable. Regarding jobs, you still have to find a job that suits you. Kalau apprentice GEMS dapat kat tempat yang bagus, teruskanlah usaha untuk diserap kerja di sana.

Pasal apperentice GEMS, aku dapat praktikal kat Damansara Perdana. Start mendaftar 4hb Januari ni jam 9 am. Berdebar lah pulak kan. Huhu.

Walaupun berdebar, tapi tak sabar nak masuk ke alam lain pulak :)

Wish me luck!!! :)






6 comments:

Ries Lee said...

maxis berukband la ok..
tapi skali dia buat hal mmg sakit hati...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

kangen same kamooo~
mne lama ilang~
ades ko ni~

DDrfauziah said...

Salam Maal Hijrah & Selamat Tahun Baru.
OK, all the the best 2U.
Sudikan ke blog Kak G utk menerima cenderahati Maya sempena tahun baru ni. Harap2 suka ... terima kasih.

Cutiesifa said...

Ries Lee:

bg sy broadband mmg cmtu..ada jemasalahnya..skrg sy pakai p1w1max *potong* :D okay gak tp kadang2 connection slow gler..huhu

Cutiesifa said...

ayudeadwish:

hehe..
kangen sama kamu juga ayu cyg!!!
aku sj je m'hilangkan diri nak bg ko rindu aku..haha
aku dah kembali!!

Cutiesifa said...

DDrFauziah:

salam tahun baru untuk akak juga..
insyallah sy akan ke blog akak :)