Saturday, January 16, 2010

Korang pilih siapa??

Ini adalah soalan yang kerap berlegar dalam kepala aku sekarang.
Semua sebab tengok Cinta Balqis lah ni. Huhu

Persoalan mengenai cinta lah kan..

If korang ada dua pilihan iaitu seorang lelaki yang amat menyintai korang dan korang cintakan dia tapi ada banyak halangan, dan seorang lagi lelaki yang mencintai korang dan korang tak berapa cintai dia tapi korang tahu betapa besarnya pengorbanan dia dalam hidup korang.

So korang akan pilih yang mana?
Pada lelaki yang mencintai korang @ pada lelaki yang korang cintai?
Aku tertanya2 gak kalau perkara ini jadi pada aku, aku tak tahu nak pilih mana.

Kita akan pilih yang terbaik bagi diri kita pada masa tu tapi mana kita tahu si dia yang terbaik pada kita kan. Okay, Boleh buat solat istikarah. Tapi kalau ikutkan bisikan naluri, nak pilih yang mana ek?



18 comments:

nurulsyifa said...

hehe :D klw ikotkan psl cinta blqis punye cite tuh, i prefer her husband la :P

eyes143.. said...

bagos tol entry neh.. benda neh tgh tjadi kt anin.. sumpah weyh! bengong gila H1N1 nk wt kptsn..

anin syg boy anin tp lam masa yg sma dia ad org len dlm idup dia gk.. mcm ezany ad qis ngan mar.. situasi suma sma la..

anin nk tarik diri ke tak pn anin tatau.. bengong2..

Cutiesifa said...

nurulsyifa:

apa kriteria pilihan tu?adakah nsem, kaya, @ cinta?hehe..orait gak lah kan, apa2 pun dah jadi husband pun :)

Cutiesifa said...

eyes143:

aduh betul2 dah jadi pada kamu ye..
emm if sy pun x tahu nak pilih mana awk..awk selami hati awk, mana yang awk nak..if awk sanggup terima dia walaupun hati dia dah bahagi 2 skrg, awk terima lah..if x, it's better if u go and find other men.but it's really difficult to find someone that u love & love you the way you are..

ckp mmg senang tp org yg hadapi yg payah nak decide kan..

tanya sama hati ya..

i hope u can settle this problem soon..

Ms.Independant said...

wahhh!!!
memang konpius la...
naseb baek tak terjadik pd farah...
rasenye betol kate sifa...
wat istikarah la yg terbaek...

:)

Cutiesifa said...

Ms.Independant:

kan..apa2 pun mtk petunjuk..org kata petunjuk kadang2 hint dtg lmbat kan..hope will choose the right person :)

nur farina bt rosli said...

x payah2 pilih2...hassan mati last2.huhuhu
aku mmg x ske zamarul hisham...wekkk
hahahahaha

Cutiesifa said...

perghhh straight ckp x suka zamarul tu..hehe..nanye aku pun x minat dia..haha

aku tanya if benda ni jd in a real life payen..jgnlah ikut cter tu..hehe

but yes, hassan mati kan last sekali..hukhuk..laki baik mati last sekali..x patut sungguh..huhu

teruterubuzu said...

mula2 dulu..selalu terpikir nak tunggu jugak lelaki yang kita cinta itu...tapi bila di fikir balik..kalau dah ada orang yang suka kita..dah berusaha itu membri kita rase sayang dekat dia..aper salahnya..kita mencuba dengan si dia..
memang benar..kita memerlukan "cinta" tersebut dari dua pihak..tapi kadang kala cinta juga tak memberi aper2..kalau kita sendiri tak buat sesuatu untuk yang kita sayang..cinta bukan boleh diungkap dengan kata2 semata - mata..jadi kita harus memberi peluang kepada si sia yang banyak mengajar erti cinta yang sebenar..berdoa agar kita berjumpa dengan lelaki itu.._itu pendapat emei.._

FurBall said...

lelaki boley komen tak??jejeje..rasanya ad baik nya ambik yg besar pengorbanan kat kt..cinta boley develop..tp lelalki yg sanggup megorbankan ap jew susah nak jumpa

fiza said...

nak sibuk...aku akan pilih lelaki yg aku cintai.walau halangan berduri akan ku tempuhi jua...bweeek

Kapten Luffy said...

rasanya org akan pilih yg byk berkorban kot

tp awas nanti dah kawen perasaan tu x dapat pupuk

Cutiesifa said...

teruterubuzu:

thanks for ur opinion emei..mmg ssh nak cr org yg cinta kita..cinta harus dtg dr 2 2 belah pihak..if 1 pihak je payah gak kan..but its still leh dipupuk..hope emei akan berjumpa dgn lelaki itu nanti :)

Cutiesifa said...

FurBall:

boleh je komen dongg..ngee~
yup..betul2..payah nak jumpa seseorg yg snggup berkorban demi kita..if jumpa that person, baik jaga baik2 ek :)

Cutiesifa said...

fiza:

hahaha..aku tahu siapa lelaki yg kau maksudkan itu..moga berkekalan hingga ke akhr hayat *dah macam wish kat wedding card lak*hehe.

p/s:jgn lupa jemput if nak p ke next level ya :D

Cutiesifa said...

Kapten Luffy:

perasaan itu leh dipupuk..
someone said that cinta perlu disiram tiap hari agar kekal berkembang & tak layu :) insyallah..hoho

TwentyEightOcto said...

God have chosen the right man for you my dear..it's just a matter of time..keep doing the best on everything coz you'll never know how lucky you are in future..take care..

:P

Cutiesifa said...

bagi kata2 perangsang sungguh!! :P
rasa nak nyanyi lagu Lucky lak skrg :D