Saturday, January 30, 2010

Homework budak tadika pun leh wat pening :D

Petang tadi, tengah baring2 melayan perasaan *melayan ngantuk nanye*, tiba2 dapat 1 msg drpd Along. Tanya pasal homework Haikal. Aku tak faham apa yang diperkatakan, jadi Along pun msg soalan dan senarai jawapan.

Soalan: Circle the odd one out from the list.
List: cab, lad, nab, sad, jab, bag, ham, tag, ram, jam, rag, fan, tap, man..

Aku ternganga lepas baca msg. Ekkk apa yang lain. Mula dah confius ni. Terus tak jadi melayan perasaan + ngantuk, layan pulak soalan homework budak tadika ni. Tengok punya tengok, fikir punya fikir, barulah aku dapat perasan apa yang lain.

Pendek kata, jawapannya TAP. Korang boleh jawab? Hehe

Yang aku tak dapat terima, kenapalah aku boleh berfikir homework ni macam susah sangat. Siap confius tu, tak tahan. Dah macam standard soalan sama dgn soalan final year exam je. Hahaha.

Lepas dah bagi jawapan kat Along, Along pun ketawa gak. Ketawakan kami berdua yang tak berapa betul hari ini. Hehe

Selingan:

Ini dia, Haikal bersama adik tersayang, Erysya.
Now, panggil Haikal dgn gelaran abg okay.
Dia pun dah pandai bahasakan diri abg :)

Erysya bersama Mak Lang.
Semasa kenduri cukur jambul Erysya.

Tadaaa!!
It's me, Erysya.
Nice to meet u all!! :)

p/s: sangat rindu kat anak2 sedare ku. Tak sabar nak berjumpa mereka masa raya cina ni.
p/s/s: aku dah upload gmbr GEMS dan juga kenduri cukur jambul Erysya di FB. Check them out!!
p/s/s: perasan x? layout baru :D Tahun baru so layout pun baru jugak lah. Lagipun nak tukar layout yang simple dan tak serabut dan nampak matang. Cehhh!! Matang ke beb? Hahaha



10 comments:

Quon quon said...

hoho..funny when ive heard it..hikhik..sweet!

eyes143.. said...

tapi kenapa TAP ??

brb 4 da answer!!

Ah Fatt said...

uik. mcm soalan iq plak
patutlah budak2 skang lebih bijak ya

Ms.Independant said...

Farah pon sempat berfikir sejenak nak cari jwpn td.
huhu

:P

Cutiesifa said...

Quon quon:

hehe..
kan..haikal pun duk pening tgk mummy & mak lang dia x paham..sbb dia pun lg x paham..haha

Cutiesifa said...

eyes143:

nanye kan, sy tertinggal 1 word, lad..
cuba awk perhati betul2..semua words ada persamaan iaitu ag, ad, ab, am, an, kat hujung, cuma ap je yg tiada pasangan..
so itulah yg odd n circle lah yg tu :D
that's the answer..haha

Cutiesifa said...

Ah Fatt:

iya..
x dinafikan bdk2 skrg lebih bijak...
kita bdk2 zaman dulu pun boleh tahan bijak gak :D

Cutiesifa said...

Ms.Independant:

yeay!!
sama2lah kita berfikir untuk jwb soalan ni..
soalan smart reader kata, kita pun jd smart kalau jawab..hehe

ziha said...

so cute...rindu kt anksdre kite gak..huhu

Cutiesifa said...

hehe..
apa saja yg budak kecik wat, mst comel kan..agaknya dorang ada lesen jadi comel kot :D