Saturday, March 12, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa 10 stars!!!


Aku nak sangat tengok filem Hikayat Merong Mahawangsa sebab lagu Sedetik Lebih - Anuar Zain, dan trailer yang menarik dan berjaya membuat aku bertambah2 nak tengok filem nie.

Tadi, jam 12.30pm , tengok filem nie di One Utama. Personally, filem nie memang best!!! Best gler!! 10 stars aku bagi untuk filem nie. Serius, tak pernah tengok filem Melayu begini hebat, cerita perang2 dengan pelakon yang hebat dan jalan cerita yang menarik. Aku tak tahu cerita sebenar Merong Mahawangsa jadi tak tahu sama ada filem ini ikut real history @ ada edit. Entahlah. Cuma yang ingin aku katakan, two thumbs up for this film. Tabik for Yusry KRU as the director dan KRU Studios. Keep up the brilliant work to make this kind of movie in the future!!

Dalam filem nie, aku suka sangat dengan ehem2, semestinya Stephen Rahman Hudges as Merong Mahawangsa dan Jing Lu as Puteri China. Macam padan je mereka kan :D

Aku suka sangat jugak, Hehe, dengan Marcus, Putera Rom :) Nama sebenar dia, Gavin Stenhouse. Dia bukan single and available ye, sudah menjadi kepunyaan, bf kepada Sharifah Amani!! Perghhhh gler hebatlah Amani, boleh pikat lelaki kacak dan gagah seperti Marcus. Hehehe

Sesiapa yang belum menonton filem ini, sila pergi tengok sebelum habis tayangan. Tengok filem di panggung wayang tau, jangan beli DVD, tak syok nanti :D




5 comments:

FurBall said...

wahhhh!!!jeles gler kau dgn kamu...sungguh bertuah sbb berada di bumi yang boley tgok wayang!!aku pon dok tunggu sebenar nya cte nih..mcm terhangat di pasaran sgt2 jew nih..grrr!!!!

sila pergi rakam cte ini..terima kasih!!!~_~

Cutiesifa said...

hahaha..kesiannya pada anda yg berada di tempat yg tiada wayang..hehe..
best gler movie nie!!memang hot hot hot lah!!!rugi x tgk kat panggung (saje bg kau membara lagi) ahaks..

saya tidak dapat rakam movie nie..sekian :D

FurBall said...

ceit siqah...ahahaha...ko p buat apa kat sana??

Cutiesifa said...

p tgk lah weii...
itupun masuk lewat 5 minit tau, tu yg x smpt wat preparation tuk rakam movie nie...jadinya, kau silalah beli DVD, boleh aku pinjam sbb aku nak tgk lagi!!

kodokecik™ said...

comel an amani...mcm nak cubit2...heheh