Wednesday, March 16, 2011

ITT FIRST QUARTER TREAT AND APPRECIATION DAY!!!

Jam 12 pm pada 15 Mac 2011, my team, ITT team mengadakan satu jamuan yang dinamakan seperti tajuk entry ini :) Ini adalah first jamuan makan yang diadakan selepas kami ditempatkan mengikut service product. Sebab itu namanya first quarter. Maybe dalam satu tahun ada 3 quarter kot, jadinya ada 3 jamuan makan lah. Best2!!! Makan yang best!!! Hahaha. Ohh ya, Dress code: Black & White.

Kami dihidangkan dengan banyakkkkkkkk makanan. Banyak sampai aku nak termuntah balik (sebab makan banyak, Haha). Ada Pizza Hut, puding karamel, oreo cheese cake, brownies dan menu utama, Nasi Udang (my manager masak, Kak Sha). Sedap ooo nasi udang tu, aku tak pernah makan nasi udang, makan nasi putih + udang memang dah biasalah. Kak Sha kata dia guna beras mati untuk masak nasi udang, dalam hati aku tertanya2, beras mati camne?? Pernah dengar tapi kenapa panggil beras mati ek? Confius kejap! Maaflah kalau bab masak2 nie, memang aku failed!! :D Cadang nak mintak resepi tapi lupa sampai ke hari nie. Kalau ada resepi pun, tak tahulah tahun bila aku nak masak. Haha

Sebelum kejadian makan2 berlaku, ada acara penghargaan untuk Best Checker in ITT, Best Processor in ITT, Best Staff who can process payments of more than one country, dan Best Dress. Best Checker goes to Kak Wan Aziah who is my checker, Best Staff for processing more than one country payments goes to Stephanie.

Dan cuba teka, siapa dapat lagi 2 anugerah tu????? Ehem ehem ehem, it's ME!!! :D

For Best Processor in ITT, Kami processor have to process 500 and more payments. Setiap hari aku process more than 500 payments and up to 1000 and more. Achieve productivity everyday and thats the reason why I've been chosen as the Best Processor in ITT. Terima kasih banyak2 for my manager, Kak Sha for this award. Really appreciate it :)

Dan 2nd award for Best Dress, serius aku tak sangka yang aku boleh dapat for Best Dress. Ketika nama aku disebut, aku terpinga sebentar dan happy tetiba sebabbbb aku tak pernah dapat apa2 anugerah for best dress. Kalau pergi dinner memang tak pernah dapat title tu, coz for sure ramai lagi yang berpakaian gempak. Setakat jamuan kat pejabat, bolehlah menang. Haha. Maybe sebab aku betul2 mengikut tema dengan baju putih + hitam with white slack. Kak Tini dan Carol (manager) yang suggest aku. Well, terima kasih lah ye :D

Best Dress

Best Processor in ITT

Kamilah gadis paling CUN in ITT team :D

Will be on my desk all the time

Only this pictures were taken using Yun's BB. Gambar lain entah ada dalam kamera sape pun tak tahulah...

Looking forward for next quarter treat!!!



7 comments:

FurBall said...

gler r...best gler kalu dapat makan nih..free ke tak nih??kalu tak free tak jadi lah puji best..ahahahaha

pekerja rajin tuh..tahniah!!!

Lya Colours said...

congrats =)

Cutiesifa said...

FurBall:

free lah..kalau kena bayar, aku pun x berapa nak puji.hahaha

Lya Colours:

thanks!! :)

Nobita Sensei said...

keje ape?

Cutiesifa said...

keje in banking sector..
u can read about my work at this link http://cutiesifa.blogspot.com/2010/12/sima-graduation-daysaya-graduate.html

chezzem said...

Basmathi kot Siqah? Hahahahaha. Wah bagus2!!! Tapi awards camni lah yang push kita forward to perform lagi best kan? Congrats!!

And dah rajin blogging. Bagus :)

Cutiesifa said...

haaa malunya aku, salah eja lak tu..hahaha..betullah tu Basmathi, compem aku tak tahu benda tu..hehe

welcome shaleen!!dgn kehadiran award gitu, buat semua orang lagi smgt nak b'kerja :)

yup..aku dah rajin blogging sbb dah ada broadband..rugi bayar kalau x guna sebaiknya..hahaha