Monday, April 4, 2011

Princess Prosecutor

Hari nie aku cuti. Jadinya aku menghabiskan seharian menonton Korean Drama yang bertajuk Princess Prosecutor :) Gler hebat kan, daripada episod 9 hingga 16 dalam masa sehari. Lama dah tak buat tabiat macam nie. Dulu masa study selalu jugak buat :)



Drama nie best jugak. But still tak boleh lawan kehebatan My Girl dan Princess Hours. Drama nie mengisahkan mengenai Ma Hye Ri who is a prosecutor yang pada mulanya tak minat pada kerjanya. Selalu ambik sambil lewa je sedangkan kerja prosecutor amat penting. Dan Ma Hye Ri sangat suka bergaya. Bayangkan kalau kerja gitu, mestilah pakai suit, nampak more presentable as prosecutor, dia boleh pakai baju yang sangat tak sesuai dengan kerjanya siap dengan heels! Gler memang tak ambik peduli apa orang lain kata, yang penting dia happy. Honestly, aku sangat suka dengan semua pakaian Ma Hye Ri in this drama. Cantik2, lawa2, bukan setakat pakaian, heels, handbags dia pun lawa2. Wish to have semua itu!! Ada sesiapa yang nak sponsor aku tak??? Hehe

Korang nak tahu sinopsis?? Sila google sendiri ye. Aku nak cakap yang aku dah tengok drama nie dan drama nie termasuk dalam salah satu drama Korea yang tak berapa bosan untuk ditonton. Ohh ya, if korang tak nak beli DVD, nantikan drama nie kat saluran Animax, 715, tiap hari Rabu jam 8pm. Haa Selasa hingga Jumaat, jam 8pm, Animax ada siarkan Korean drama. Sebab itulah, aku dah berminat kembali pada Korean drama. Dah tinggalkan Japanese drama sebentar nampaknya :p

Mari kita lihat gambar2 pelakon utama drama nie...

Ma Hye Ri & Seo In Woo.
A guy who I can called a superman :)
Best kalau ada lelaki yang caring dan sentiasa jadi superman selamatkan kita, kan gadis2 di luar sana??
I fall for you too Seo In Woo :)

4 pelakon utama in Princess Prosecutor.
Two good-looking couples :)

Sangat jealous dengan badan mereka.
Kurus, tinggi, dan cantik!! Perfect!!
Hope semuanya tulen lah ye :D

Suka jugak dengan lagu Goodbye, My Princess in this drama. Memang sangatlah sesuai dengan jalan cerita, Dan iya, aku macam biasa, bergenang air mata melihat beberapa adegan yang menyentuh perasaan :( Mestilah sentuh perasaaan, kalau tak, idak ler bergenang air matanya. Dan empangan air mata itu pecah sedikit :p



6 comments:

ieda said...

huhuhu sungguh akak x pernah layan citer korea nie .. camne nak tgk bila tv selalu anak2 yg concerd huhuhuh

Cutiesifa said...

anak2 skrg pun dah pandai pilih cerita pe nak tgk kak..
xpelah,,mengalah..kalau nak tgk, belilah cd..hihi..

FurBall said...

suka sgt nonton dvd nih..eyh..salah..cte korea nih..nih mesi kaki tgok dvd..eyh..slaah lagi..nih sume salah kak limah nih..cakap pon ala2 mengkome sume..apa aku ngarut nih..

anyway...blog ada muka baru...jejeje

Cutiesifa said...

aku x paham pe kau ngarut derr..sampai kak limah pun masuk port..popular betul kak limah skrg :D

nik rosmawati said...

dah lama tak tgk citer korea ni.akak mmg ketinggalan bab2 citer sejak2 keje ni.hehe

Cutiesifa said...

sy pun dah lama tinggal cter korea sejak keje kak..
skrg je, duk tgk cter korea kat animax, dah jadi suka balik...boleh kata dah gler tgk cter korea pulak skrg..ada musim2nya :D